PNSA și Băncilă, Diaconu și Asociații mandate în tranzacția prin care GSK a vândut fabrica de medicamente Ferrosan către Hexagon Retail Properties

Glaxo­Smith­Kline (GSK) a vândut fabrica de medicamente Ferrosan din Cluj-Napoca către Hexagon Retail Properties, grup cu capital privat, implicat în proiecte imobiliare și de retail din Cluj-Napoca și București.

GSK a fost asistată în toate aspectele de ordin juridic ale tranzacției de avocații de la Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL prin echipa formată din Roxana Dudău și Alexandra Siminiceanu, iar Hexagon a fost consiliata legal de casa de avocatura Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), echipa fiind formată din Florian Nitu, Partner și Ela Marin, Camelia Patrascu,  Ana Maria Popa, Managing Associates.

Construcția fabricii a fost finalizată în 2015, iar proprietatea are acces la drumul european E81 și autostrada A3 și poate fi folosită în scopuri multiple – livrări last-mile, logistică sau depozitare. Spatiul constă într-o clădire separată de birouri de 2.000 mp, aproximativ 3.800 mp de depozite formate din camere curate, temperatura controlată și aproximativ 12.800 mp de teren.

Procesul de vânzare a durat putin peste un an de zile, iar finalizarea lui s-a realizat în luna decembrie 2021.

„Piața imobiliară din Cluj-Napoca este într-o continuă dezvoltare, dinamica pieței se schimbă foarte repede, mai ales în zonele limitrofe, unde locațiile industriale au fost ușor ușor absorbite de rezidențial și retail”, a declarat Valentin Achim, senior consultant JLL România.

Hexagon anunță că va dezvolta zona cu spații verzi și locuri de parcare.

„Pentru Hexagon, achiziția la finele anului 2021 a imobilului din Cluj-Napoca deținut de Ferrosan, a fost motivată în primul rand de intenția de diversificare a investitților prin dezvoltarea în cadrul grupului a componentei de retail. Avem în vedere asigurarea dezvoltării unui format de retail axat pe oferirea unui mix de servicii și facilități personalizat zonelor rezidențiale care sunt în expansiune în proximitate“, a declarat Florin Mariș, CEO Hexagon.