PNSA alături de Augsburg International în tranzacția cu grupul elvețian Autonet

Grupul elvețian Autonet a achiziţionat recent pachetul majoritar de acțiuni al Augsburg International, distribuitor român de piese auto. Cu toate acestea, cele două companii vor continua să opereze separat pe piața românească, se anunță într-un comunicat remis de Autonet.

În această tranzacție, PNSA a asistat Augsburg International cu o echipă de avocați coordonată de Bogdan C. Stoica (Partner). Echipa i-a inclus pe Claudia Salomia (Senior Associate), Ioana Lazar (Associate), Mihaela Ion (Partner) și Radu Cantar (Associate).

Autonet Group Holding (AGH), parte a Swiss Automotive Group, va deține o participație de 51% din Augsburg, iar actualii acționari ai Augsburg vor deține 49%.

„Anul acesta am reușit să facem un pas foarte important în consolidarea grupului AGH printr-o nouă alianță de care suntem mândri: ne-am unit forțele cu AI, jucătorul numărul 4 din România, în segmentul nostru, aftermarket auto. Astfel, AGH este deja prezent în 5 țări cu 14 companii” – a declarat Mihály Lieb, fondator și acționar al AGH.

’’Analizând viitorul pieţei auto europene şi provocările aduse de schimbările din domeniul nostru, alianţa cu AGH era numai o chestiune de timp pentru AI. Activând împreună pe piaţa din România de peste 25 de ani, am fost competitori, dar întodeauna împărtăşind valori comune. Împreună, sub umbrela grupului elveţian SAG, vom fi unul dintre marii jucători de pe piaţa europeană’’, a declarat Marius Constantinoiu, fondator şi acţionar al AI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here