PNSA a asistat clientul tradițional Ameropa într-o nouă tranzacție

PNSA a asistat clientul tradițional, gigantul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari comercianți de cereale, cu privire la achiziția unui pachet suplimentar de acțiuni de 30% în companiile agricole Promat Comimpex și Agroind Cauaceu, cei mai importanți distribuitori de materii prime agricole din nordul României. Împreună cu achiziția inițială din 2018 a unui pachet de acțiuni de 40%, noua tranzacție conferă Ameropa pachetul de control de 70% în cele două companii de distribuție.

Noile tranzacții, care au presupus și o restructurare corporativă complexă, au primit aprobarea Consiliului Concurenței.

Echipa PNSA a fost coordonată de Bogdan C. Stoica, Partner, împreună cu Claudia Salomia, Senior Associate. Echipa extinsă a fost formată din Mihaela Ion, Partner, Raluca Rusu, Partner PNSA TAX, Ioana Lazăr, Ștefan Popa și Radu Canțăr, Associates.

În ultimii ani PNSA a mai asistat Ameropa  cu privire la întregul său program de achiziții și investiții în România, incluzând achiziția Azomureș Târgu Mureș (cel mai mare producător de îngrășăminte din România), Chimpex (unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanța) și Ameropa Grains (fostă Comcereal Constanța, aflată în top 3 comercianți de materii prime agricole din România), precum și a numeroase silozuri, unități de depozitare și distribuție și/sau afaceri de la diverși jucători.

PNSA a fost alături de Ameropa încă de la intrarea sa în România, în urmă cu aproape 12 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here