Peste 16.000 de persoane au vizitat World Press Photo, expozitia sustinuta de TZA

Peste 15.000 de persoane au vizitat la Noaptea Muzeelor expozitia de fotojurnalism World Press Photo, sustinuta de casa de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii (TZA). In cele trei zile de la deschidere, numarul vizitatorilor s-a ridicat la aproximativ 16.000.

Buna desfasurare a evenimentului s-a realizat cu ajutorul voluntarilor de la Crucea Rosie, Bilioteca Nationala a Romaniei si Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

World Press Photo a revenit in Bucuresti dupa o absenta de 17 ani, la initiativa Fundatiei Culturale Eidos. Deschiderea expozitiei a avut loc joi, 17 mai, in spatiile Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Vizitatorii vor putea admira in cadrul expozitiei de la Bucuresti peste 170 de lucrari premiate in cadrul competitiei internationale World Press Photo, realizate printre altii de Samuel Aranda (Spania), Jenny E. Ross (SUA), Rob Hornstra (Olanda), Yuri Kozyrev (Rusia), Paolo Pellegrin (Italia), Adam Pretty (Australia). Expozitia face parte dintr-un turneu international, care include peste 100 expozitii, in 45 tari.

Cele 170 de lucrari expuse pot fi admirate pana pe data de 10 iunie, de luni pana duminica, in intervalul orar 10:00 – 20:00, in spatiile Bibliotecii Nationale a Romaniei.

World Press Photo Romania este sustinut, pe langa avocatii de la Tuca Zbarcea si Asociatii, si de Enel, Microsoft, Canon Romania, Ambasada SUA, The Kingdom of The Netherlands Embassy, MoneyGram International, British Council, Biblioteca Nationala a Romaniei, Ministerul Culturii si Patrimoniului National.


World Press Photo este cea mai importanta expozitie de fotojurnalism, la nivel global. Este o initiativa a Fundatiei World Press Photo, fondata in anul 1955, in Olanda si activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam.  

Competitia a debutat in 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare.

In 2012, concursul a atras 5.247 de participanti din 124 de tari, care au inscris 101.254 de fotografii.

Toate lucrarile inscrise in concurs sunt deschise publicului prin intermediul expozitiei anuale, vizitata de peste 2,5 milioane de oameni la fiecare din ultimele editii.