Peltonen LMR se alatura DLA Piper

Ca prima urmare a asocierii cu firma finlandeza de avocatura Peltonen LMR, DLA Piper anunta deschiderea celui de-al treilea birou in Europa de Nord.

Aceasta fuziune inseamna: 200 de avocati colaboratori in aceasta regiune, si mai multe birouri in Finlanda, Norvegia si Suedia.

Simon Levine, Co-CEO-ul de la DLA Piper declara pentru The Lawyer: “Intrucat ne dorim sa fim lideri la nivel global pe piata de avocatura, o componenta-cheie a strategiei noastre este sa operam in toate economiile mondiale majore si pe alte piete, acolo unde clientii nostri se afla sau fac afaceri.”

Alegerea Norvegiei nu este insa intamplatoare, deoarece multi dintre clientii firmei de avocatura DLA au ales aceasta zona pentru dezvoltarea afacerilor detinute.

Pentru firma DLA, Regiunea Nordica face parte din zonele unde presteaza servicii la nivel global (la fel si in Europa, Orientul Mijlociu si Africa), de a carei conducere se ocupa directorii generali Barbara van Hussen si Juan Picon. DLA isi va oferi serviciile in domenii diverse: de la cel financiar, tehnologic, energetic, pana la cel de bunuri imobiliare, infrastructura si constructii.

Desi Juan Picon se declara surprins de absenta altor firme in aceasta regiune, in comparatie cu patrunderea eficienta pe piata a celor de la DLA Piper, aceasta din urma nu a inregistrat numai succese. In anul 2009, DLA inchidea unul dintre birourile deschise, in urma cu multi ani, in Norvegia. Este vorba de filiala pe care o aveau in orasul Bergen, a firmei de avocatura DLA, care numara 30 de avocati, si care s-a reorientat catre firma de avocatura Steenstrup Stordrange. Motivul invocat face referire la diferentele existente intre practica din Bergen si cea din Oslo.

DLA Piper este o firma de avocatura internationala care inregistreaza venituri de peste 1,5 miliarde de euro la nivel international (cf. raportului din 2007). Are 4200 de avocati localizati in peste 30 de tari din Europa, Statele Unite ale Americii, Asia si Orientul Mijlociu.

Peltonen LMR face parte din liderii de pe piata de avocatura finlandeza. De la 1 februarie 2016, Peltonen LMR isi va schimba numele in DLA Piper Finland.

diana.petroiu@lhm.ro