PeliFilip vă prezintă câștigătorii Concursului de Procese Simulate de Drept Civil

Societatea de avocatură PeliFilip a organizat, în colaborare cu ELSA și cu sprijinul Judecătoriei Sectorului 5 și Curții de Apel București, ediția anuală a Concursului de Procese Simulate de Drept Civil, dedicat studenților din anul II și III la Facultatea de Drept din cadrul Universității București.

La etapa finală a concursului, ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, un juriu format din dl judecător Aurelian Marian Murgoci-Luca (Președintele Judecătoriei Sectorului 5 București), dna judecător Mădălina Antoaneta Vlase (Vicepreședintele Judecătoriei Sectorului 5) și avocați din cadrul  PeliFilip, a ascultat pledoariile orale a 20 de echipe de studenți.

Mulțumită sprijinului acordat de conducerile Judecătoriei Sectorului 5 București și a Curții de Apel București, audierea pledoariilor a avut loc în cadrul sălilor de judecată din Palatul de Justiție din București.

Pentru participanții la fazele finale, concursul a fost organizat ca o replică fidelă a unui proces juridic, respectiv studenții au avut ocazia să studieze instrucțiuni și dovezi primite de la „clienții” lor, să redacteze documente procesuale, să răspundă la documentele pregătite de avocații părții adverse și, în final, să pledeze într-o „ședință publică” în fața colegilor lor și a unui complet format din magistrați și avocați PeliFilip. Au fost organizate sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A) cu avocații PeliFilip, iar pentru pregătirea etapei de pledoarii studenții au participat la un atelier susținut de avocații Pelifilip menit să dezvolte abilitățile participanților de vorbire în public și argumentare persuasivă.

PeliFilip i-a recompensat pe cei mai buni participanți cu premii.

Domnul Mihnea Săraru, Senior Associate PeliFilip, a declarat: „Concursul de Procese Simulate de Drept Civil organizat de PeliFilip împreună cu ELSA a devenit deja o tradiție. Ne bucurăm că de peste 5 ani oferim studenților oportunitatea de a combina cunoștințele academice cu abordarea practică și îi încurajăm în acest mod să își dezvolte gândirea strategică și creativitatea. Concursul a fost conceput astfel încât să ofere viitorilor practicieni șansa de a se confrunta pentru prima oară cu provocări cât mai apropiate de cele din activitatea unui avocat specializat în litigii. Doresc să îi felicit pe toți participanții pentru implicare și, de asemenea, să mulțumesc pe această cale conducerilor Judecătoriei Sectorului 5 și Curții de Apel București pentru sprijinul acordat in organizarea evenimentului.”

La anul III, pe locul I s-a plasat echipa formată din Cernițoiu Claudia-Bianca și Zamfir Mihai-Adrian, iar pe locul II echipa formată din Buligai-Vrânceanu Alexandru și Gheldiu Marius. Premiul pentru cel mai bun orator a fost acordat lui Buligai-Vrânceanu Alexandru, iar premiul pentru cele mai bune documente procesuale a fost acordat echipei formate din Grapă Adrian și Poenaru Cosmin.

Iată cum a descris Buligai-Vrânceanu Alexandru, câștigătorul premiului pentru cel mai bun orator, experiența participării la concurs: „Un simbol. Poate că acesta este cel mai potrivit termen pentru a descrie concursul de procese simulate organizat de PeliFilip. Puține lucruri se compară cu posibilitatea de a pleda în fața unor judecători în interiorului Palatului de Justiție, și este cu atât mai special din perspectiva unui student. În acest sens, am să îmi închei mesajul cu o urare pentru generațiile ulterioare ale acestui concurs, care sper să completeze noile fațete ale acestui simbol cu momente și mai frumoase.”

Câștigătorii la anul II au fost următorii: locul I a fost ocupat de echipa formată din Ududoiu Andrei Victor și Iftimie Liviu Ștefan, iar locul II de echipa formată din Cristina Capisizu și Cezara Diaconescu. Premiul pentru cel mai bun orator a fost acordat Cezarei Diaconescu, iar premiul pentru cele mai bune documente procesuale a fost acordat echipei formate din Moiceanu Miruna și Cealera Cristian.

„A fost o aventură, o primă tangență cu poziția de pledant într-o sală de judecată. Jurații au fost calzi si îngăduitori, ceea ce i-a ajutat (sper..!) pe toți participanții să aibă o experiență plăcută cu privire la «prima dată». Le mulțumim atât membrilor ELSA cât și echipei PeliFilip pentru organizare și susținere.” a declarat despre concurs echipa câștigătoare formată din Ududoiu Andrei Victor și Iftimie Liviu Ștefan.

Sponsorizarea asigurată de PeliFilip și eforturile depuse de nouă dintre avocații societății: Mihnea Săraru, Ana Pantilică, Alina Ciocoiu, Andreea Păcăleanu, Loredana Cristea, Alexandra Vâlcelaru, Carina Vermeşan, Alin Grapă şi Irina Suătean, au făcut posibilă organizarea concursului.