PeliFilip, gazda unui eveniment dedicat provocărilor din domeniul real estate

Miercuri, 13 iunie, a avut loc seminarul Greșeli frecvente în urbanism. Anularea planului de urbanism zonal organizat de casa de avocatură PeliFilip.

Organizarea coerentă din punct de vedere urbanistic reprezintă cheia dezvoltării unui oraș. De-a lungul timpului, legislația si jurisprudența au căutat răspunsuri pentru echilibrarea interesului public si a celui privat, precum și modalități în care dreptul de proprietate să fie asigurat în mod rezonabil pentru toți actorii implicați.

Viitorul pieței noastre de real estate este în mâinile specialiştilor în urbanism şi ale dezvoltatorilor imobiliari de astăzi. Deciziile lor vor determina modul în care Bucureştiul și alte orașe din țară se vor poziţiona pe o scenă globală imobiliară tot mai competitivă. Dezvoltarea unui oraş care atrage investitori este în interesul tuturor, dar procesul trebuie gestionat în mod sustenabil şi responsabil. Ne-a bucurat interesul mediului de afaceri din România pentru această temă, iar seminarul a reprezentat un exercițiu de informare apreciat de specialiștii în real estate”, a declarat Oana Bădărău, coordonatoarea departamentului de Real Estate.

Gazdele evenimentului au fost Oana Bădărău, Partener PeliFilip, Ioana Waszkiewicz, Senior Associate PeliFilip și Mihaela Ispas, Senior Associate PeliFilip, iar invitata specială a fost arhitect dr. Florentina Iugan. În cadrul evenimentului au fost aduse în discuţie teme precum motive frecvente de anulare a planurilor de urbanism zonale, definirea zonei de reglementare a planului PUZ, consecințele neregularităților din documentația de urbanism, potențialele consecințe și sancțiuni.