PeliFilip, alături de Ministerul Finanțelor Publice într-o operațiune de switch a României

Echipa PeliFilip, alături de casa de avocatură Linklaters, a asistat Ministerul Finanțelor Publice cu privire la realizarea în premieră a unei operațiuni de răscumpărare anticipată și preschimbare a unei serii de titluri de stat denominate în dolari, scadentă în 2022 și cupon de 6,75%. Preschimbarea titlurilor de stat oferite se poate face cu o nouă serie de titluri de stat, în valoare de 1,2 miliarde de dolari, cu o maturitate de 30 de ani și cupon de 5,125%.

Piețele internaționale au primit cu interes operațiunea de switch a României, la fel ca și celelalte operațiuni de piață de capital ale țării noastre din ultimii ani. Ne bucurăm că am putut fi din nou alături de Ministerul de Finanțe în această nouă tranzacție de succes, a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Emisiunea s-a bucurat de un interes ridicat din partea investitorilor, fiind suprasubscrisă de peste 1,4 ori. De asemenea, baza investiţională a tranzacţiei a fost diversificată atât din punct de vedere geografic, cât şi din perspectiva tipurilor de investitori.

Echipa PeliFilip care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost coordonată de Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip, și le-a inclus pe Monica Stătescu, avocat senior, și Andreea Bănică, avocat colaborator.

PeliFilip are una dintre cele mai dinamice practici de Finanţări şi Pieţe de Capital din România. Echipa de avocați include specialişti cu un palmares bogat dobândit în cadrul unor tranzacţii complexe desfăşurate atât pe plan intern, cât şi internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here