Patru companii se bat pentru pachetul majoritar la Oltchim

Grupul german PCC SE, rusii de la TISE si firmele romanesti Pegamont SA Ploiesti si Aisa Invest sunt cele patru companii care au depus oferte preliminare pentru pachetul majoritar de 54% din actiunile combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Economiei.

Urmatorul pas in procesul de privatizare a Oltchim este ca, pe baza discutiilor si a negocierii ofertelor preliminare neangajante depuse de cei patru potentiali investitori, sa se finalizeze Dosarul de Prezentare in vederea organizarii licitatiei cu oferta in plic.

Calendarul privatizarii prevede ca in maximum doua saptamani sa fie eliberat caietul de sarcini in care va fi trecut pretul de pornire a licitatiei, urmand ca companiile sa depuna oferte angajante intr-un interval de 30 de zile.

PCC SE este in prezent cel mai mare actionar minoritar al Oltchim, controland direct sau prin fondul de investitii Carlson aproximativ 33% din actiunile combinatului chimic.

Compania TISE este controlata de statul rus si activeaza pe piata de producere de energie electrica.

Aisa Invest este o companie de consultanta care face parte din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, iar Pegamont Ploiesti este o firma de constructii controlata de directorul general Mircea Apostolescu, care detine 70% din actiuni.

Administratorul provizoriu al Oltchim Ramnicu-Valcea este avocatul Adrian Bulboaca, Managing Partner al casei de avocatura Bulboaca & Asociatii.