Parlamentul European a decis. Fără tarife roaming din luna iunie

Parlamentul European a decis că din 15 iunie vor fi eliminate costurile roaming, astfel că începând din această vară cei care calătoresc în afara graniţelor nu vor mai cheltui atât de mulţi bani pe convorbiri şi internet în străinătate, informează Adevărul.

Parlamentul European anunţă că principala problemă a celor care călătoresc în străinătate şi-a găsit rezolvarea. Tarifele companiilor de telefonie mobilă vor scădea atât pentru convorbiri, cât şi pentru utilizarea datelor mobile.

“Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai exista taxe de roaming. Utilizatorii care călătoresc în Europa vor putea verifica e-mail-urile, vor putea folosi hărţile, vor putea încărca fotografii pe reţelele sociale, vor putea scrie mesaje şi vor putea da telefon acasă fără costuri suplimentare”, a declarat Miapetra Kumpula-Natri, membră a Parlamentului European.

Din 15 iunie, preţul per minut va fi de 0,032 eurocenţi şi 0,01 eurocenţi pentru SMS.  În privinţa costurilor pentru internet, trecerea se va face progresiv. În următorii cinci ani tarifele pentru serviciile de date mobile vor scădea treptat de la 50 de euro, până la 7,7 euro per GB. Din data de 15 iunie preţul va scădea la şase euro, urmând ca până în 2022 preţul să ajungă la 2,5 euro per GB.