Ovidiu Silaghi, propus pentru functia de ministru al Transporturilor, cere despagubiri ANI. Bostina si Asociatii, alaturi de deputat

Deputatul PNL, Ovidiu Silaghi (foto), propus pentru functia de ministru al Transporturilor, se afla intr-un litigiu cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), care l-a acuzat pe acesta de averi nejustificate. Silaghi a castigat procesul cu ANI, in aprilie, la Curtea de Apel Oradea, decizia Curtii fiind definitiva si irevocabila. Deputatul a atacat aceasta decizie, cu recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, solicitand despagubiri, dar si ca pe site-ul institutiei sa apara, pentru o perioada de timp egala cu aceea a duratei procesului, sentinta Curtii, se arata intr-un comunicat de presa al Bostina si Asociatii, casa de avocatura care il reprezinta pe Ovidiu Silaghi in acest litigiu.

,,Dat fiind interesul public generat de posibila nominalizare a domnului Ovidiu Ioan Silaghi pentru functia de Ministru al Transporturilor, Bostina si Asociatii SPRL precizeaza faptul ca in dosarul nr. 1/2012, prin Ordonanta de clasare nr. 1 din 12 aprilie 2013, Curtea de Apel Oradea a infirmat in mod irevocabil concluziile Raportului de evaluare nr. 50976/G/II/09.11.2012, intocmit de catre Agentia Nationala de Integritate, ca urmare a activitatii de evaluare a averii dobandite de catre domnul Silaghi Ovidiu loan impreuna cu familia, in raport cu veniturile realizate precum si respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, conform lucrarii nr. 34785/S/II/23.07.2012”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, Bostina si Asociatii SPRL acorda in prezent asistenta juridica si reprezentare domnului Silaghi intr-un singur litigiu reprezentand recursul formulat de acesta fata de Sentinta nr. 1031/18.03.2013, pronuntata de catre Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr. 8831/2/2012. Dosarul se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si va avea primul termen de judecata in data de 11 aprilie 2014. Astfel, fata de solutia deja pronuntata de catre Curtea de Apel Oradea – Comisia de Cercetare a Averilor, care nu mai poate fi atacata de catre Agentia Nationala de Integritate, in dosarul de pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie raman de interes pentru client capetele de cerere prin care acesta a solicitat:

1. Obligarea Agentiei Nationale de Integritate la plata unor despagubiri in cuantum de 1 leu pentru prejudiciul cauzat persoanei evaluate.

2. Obligarea Agentiei Nationale de Integritate sa publice si sa mentina pe pagina principala a site-ului internet al acestei institutii dispozitivul solutiei pronuntate in aceasta cauza, pentru o perioada de timp egala cu cea care se va scurge de la finalizarea raportului de evaluare si pana la solutionarea irevocabila a cauzei.