Oportunitate pentru companiile specializate in tehnologii de constructii

Companiile romanesti din domeniul tehnologiilor de constructii pot aplica pentru o misiune economica in Japonia prin intermediul programului EU Gateway, initiat de Comisia Europeana si sustinut de Deloitte.

Termenul limita de aplicare este 21 februarie 2014, iar misiunea economica este programata pentru perioada 7-11 Iulie 2014.

„Programul EU Gateway reprezinta o oportunitate pentru firmele romanesti specializate in tehnologii utilizate in domeniul constructiilor care pot beneficia, prin intermediul acestuia, de sansa de a patrunde pe piata nipona”, spune Ioana Vadan, Consultant in cadrul Deloitte Consultanta, coordonatorul acestei etape din program.

Programul EU Gateway a fost initiat de catre Comisia Europeana si are ca scop sustinerea companiilor din Uniunea Europeana in procesul de intrare pe anumite sectoare de inalta tehnologie si design. Birourile Deloitte din Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud ofera suport si instruire pentru companii, din stadiul de aplicare si pana la sfarsitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe sase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a sase ani, pana in 2014.

Procesul de aplicare consta in doua etape:

1. In primul rand, companiile completeaza un formular exprimandu-si interesul fata de proiect, urmand ca analistii Deloitte sa determine gradul de eligibilitate al companiei.

2. Daca firmele corespund cerintelor, trec la a doua faza, completand un formular de aplicare.

Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul www.eu-gateway.eu, si nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului. Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program.

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa aiba o activitate pe piata de cel putin cinci ani. Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare astfel incat sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia. Companiile trebuie de asemenea sa faca dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri solida pentru penetrarea pietei asiatice. In plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

Mai multe informatii legate de programul EU Gateway pot fi gasite pe site-ul www.eu-gateway.eu sau la adresa de e-mail: ivadan@deloittece.com sau jkedziora@deloittece.com . Operatori ai programului din fiecare tara membra sunt disponibili pentru a oferi informatii suplimentare asupra programului si a evenimentelor ce vor fi organizate.