ONV Law premiaza studentii performanti

In perioada 28 noiembrie 2014 – 15 ianuarie 2015, studentii din anii II si III din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti sunt invitati sa-si depuna candidatura pentru bursele ONV Law.

Vor fi premiati studentii care dovedesc atat condei, cat si atitudinea potrivita meseriei de avocat: pasiune, incredere in sine si convingerea ca mereu e ceva de invatat, indiferent nivelul de cunostinte.

Bursele vor fi acordate incepand cu 1 martie 2015 si includ atat plata a 750 euro/pers. pe durata a minim cinci luni (150 euro/luna), cat si oportunitatea de a face practica intr-o societate de avocatura care implineste in curand 15 ani. Numarul de burse oferite este de minimum trei.

Conditii de participare

Etapa 1: candidatii trebuie sa trimita pana la 15 ianuarie 2015 (inclusiv) la adresa de e-mail: burse@onvlaw.ro un CV si o scrisoare de motivatie in limba engleza, precum si un eseu in limba romana pe una dintre temele de mai jos, la alegere (in total trei documente.) Eseul va avea intre 5-15 pagini.

Important: un numar mare de pagini nu atrage automat un punctaj mai mare decat un eseu succint, dar bine argumentat.

Etapa 2: candidatii care trec de prima etapa vor fi invitati la un interviu cu doi dintre avocatii Parteneri, urmand ca pana la data de 15 februarie sa fie anuntati castigatorii burselor.

Teme pentru eseuri

Anul II:
– Jurisprudenta – izvor de drept in Dreptul romanesc. Argumente pro si contra;
– Cauzele considerate nescrise vs. nulitatea partiala a actului juridic civil.

Anul III:
– Teoria impreviziunii (rebus sic stantibus);
– Efectele bunei credinte in materia contractului.

Cei interesati pot solicita informatii la adresa de e-mail: burse@onvlaw.ro.