Oana Ijdelea, alături de Black Sea Oil and Gas la începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD

Premierul Ludovic Orban a participat pe 17 septembrie, în comuna Corbu din judeţul Constanţa, la începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD, dezvoltat de compania Black Sea Oil and Gas, parte a grupului Carlyle Energy, anunta Agerpres.

Şeful Executivului a declarat că proiectul, în valoare totală de 400 de milioane de dolari, este unul extrem de important, fiind vorba despre primul zăcământ de gaze naturale aflat off-shore exploatat de România.

Primul ministru a subliniat că proiectul este, totodată, „o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii”.

La eveniment a participat si Ambasadorul SUA in Romania, E.S. Domnul Adrian Zuckerman.

Serviciile juridice acordate Black Sea Oil & Gas în legătură cu implementarea Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD), primul proiect nou de infrastructură și producție de gaze naturale din Marea Neagră din ultimii 30 de ani din România, reprezintă proiectul fanion al ariei de practică Energie și Resurse Naturale al Ijdelea Mihăilescu.

În 2019, Oana Ijdelea a continuat să coordoneze eforturile juridice și de advocacy pentru Proiectul MGD și pentru Concesiunea Midia/Pelican, având o contribuție esențială pentru atingerea cu succes a unor etape vitale ale Proiectului MGD, dintre care amintim: luarea Deciziei Finale de Investiție, intrarea în faza de Dezvoltare-Exploatare și transferul de la Gas Plus International la Black Sea Oil & Gas a unei cote de participare de 5% în Concesiunea Midia/Pelican.

O premieră absolută înregistrată de echipa de avocați Ijdelea Mihăilescu o constituie asistența acordată în scopul obținerii primei autorizații de construire pe mare emisă în România în baza prevederilor Legii Offshore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here