O noua victorie a bancilor in litigiile avand ca obiect inghetarea cursului CHF

Tribunalul Bucuresti a respins luni o actiune colectiva introdusa de un grup de clienti ai unei importante banci avand ca obiect convertirea creditelor din CHF in RON la cursul istoric, obligand totodata reclamantii la plata cheltuielilor de judecata catre banca.

Avocatii clientilor au invocat, fara succes, existenta clauzelor abuzive in contracte, caracterul de produse toxice al creditelor in CHF si faptul ca li s-ar fi impus clientilor contractarea creditelor in aceasta moneda.

Toate argumentele avocatilor clientilor au fost combatute ferm de aparatorii bancii si, in cele din urma, inlaturate de Tribunalul Bucuresti.

Solutia reprezinta o victorie importanta, fiind vorba despre primul dosar de acest gen pentru banca, care poate servi drept precedent in seria dosarelor avand acelasi obiect. Banca a fost reprezentata in fata instantei de avocatii Radulescu & Musoi, care reprezinta institutii financiare intr-un numar considerabil de litigii in contradictoriu cu consumatorii.

Radulescu & Musoi este o firma de avocatura infiintata in 2013, formata dintr-o echipa de peste 20 de avocati, care au activat timp de mai multi ani in firme de avocatura internationale. Pentru mandatele coordonate in 2014, Radulescu & Musoi a primit recunoastere internationala de la publicatii de renume, precum Client Choice, Chambers and Partners si Legal 500.