O noua tranzactie pe piata de birouri

Jones Lang LaSalle a incheiat o noua tranzactie pe piata de birouri din Bucuresti – un nou call-center patrunde in Romania.

Jones Lang LaSalle a intermediat inchirierea unui etaj de 640 m2 catre compania poloneza Telbridge, in cladirea CSDA Siriului.

Cladirea dezvoltata de Primavera Development este inca in constructie, avand finisaje si specificatii tehnice de clasa A si este finantata din fonduri europene. Jones Lang LaSalle a reprezentat Primavera Development in aceasta tranzactie.

Lucrarile de constructie pentru cladirea situata in zona de nord a capitalei, pe strada Siriului, in cartierul Aviatiei, au fost demarate in primul trimestru al anului trecut si se preconizeaza livrarea in aprilie 2013, totalizand cca. 3.500 m2 inchiriabili.

Compania poloneza Telbridge ofera solutii de externalizare a operatiunilor de tip call-center, reprezentand un “new entry” pe piata romaneasca, fiind de asemenea si primul contract de preinchiriere semnat in cladirea respectiva.

Conform studiului “Onshore, Offshore, Unsure?”, eliberat de catre Jones Lang LaSalle in octombrie 2012, Romania se situa pe locul 9 in lume si pe locul 3 in Europa, dupa Marea Britanie si Polonia, ca destinatie preferata a investitorilor pentru operatiuni de tip call-center, generand cca. 11.400 de locuri de munca in acest domeniu.

Primavera Development este implicata in dezvoltarea a numeroase proiecte in Romania, in special de birouri si rezidentiale, precum S-Park, Dem. Dobrescu, EOS Business Business Park, Frumoasa 30, La Mesteceni si Sisesti Residence. Departamentul de birouri al Jones Lang LaSalle a incheiat 20 de tranzactii de inchiriere in 2012, in suprafata totala de 27.500 m2.