O avocata ex-NNDKP si Chiuariu & Asociatii il apara pe Doru Bostina in dosarul de evaziune fiscala

Avocatul Doru Bostina, arestat vineri intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro, este aparat in aceasta speta de catre Georgiana Teodorescu (foto), coordonatoarea cabinetului individual de avocatura omonim.

Potrivit descrierii existente pe site-ul cabinetului pe care il conduce alaturi de avocatul Dan Vatamaniuc, inainte de a-si infiinta propriul cabinet de avocatura, Georgiana Teodorescu a trecut pe la firmele Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si Chiuariu & Asociatii, la aceasta din urma coordonand, timp de aproape 3 ani, Departamentul de Drept Penal.

Sambata, la o zi dupa arestarea lui Doru Bostina, Georgiana Teodorescu a declarat agentiei Mediafax ca impotriva avocatului nu a fost dispusa nicio masura asiguratorie si nici nu au fost ridicate valori, bunuri sau bani de la domiciliul acestuia.

Impotriva domnului Doru Bostina nu s-a dispus nicio masura asiguratorie si nici nu au fost ridicate valori, bunuri sau bani de la domiciliul acestuia“, a transmis avocatul.

Anterior, surse judiciare afirmau ca aproximativ 98.000 de lei si trei kilograme de aur ce apartin avocatului Doru Bostina ar fi fost puse sub sechestru de autoritati, in dosarul de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Aceleasi surse mai sustineau ca avocatul ar fi predat oamenilor legii suma de 45.000 de lei, pentru a dovedi faptul ca doreste sa-i ajute in recuperarea prejudiciului.

Avocatul Doru Bostina a fost arestat, vineri, prin decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB).

In acelasi dosar, instanta a mai dispus arestarea lui Alexandru Cucu si a lui Mihai Tutopica, in timp ce pentru Mihai Raducanu a hotarat cercetarea in arest la domiciliu.

Decizia de vineri a CAB poate fi contestata la instanta suprema.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti i-au retinut pe cei patru, dupa ce, joi dimineata, politistii au facut 18 perchezitii in Bucuresti si in doua judete, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Politistii si procurorii au descins la locuinta lui Doru Bostina si la locuintele altor persoane din Bucuresti si Corbeanca, precum si la cabinetul de avocatura al lui Doru Bostina.

Intr-un comunicat transmis joi dimineata, Politia Romana anunta ca politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, desfasoara o operatiune pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul IT si al consultantei, astfel ca au avut loc 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita la 16 persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Una dintre societatile comerciale care ar fi evidentiat in actele contabile sau in alte documente legale cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale este o casa de avocatura din municipiul Bucuresti“, mai preciza Politia Romana.

Bostina si Asociatii a precizat, vineri, ca Doru Bostina nu mai este asociat in cadrul casei de avocatura, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucuresti, astfel ca activitatea casei de avocatura nu este afectata.

Cine este Georgiana Teodorescu, reprezentanta lui Doru Bostina in acest dosar

Georgiana Teodorescu este avocat definitiv, membra a Baroului Bucuresti si, inca de la inceputul carierei, a manifestat interes pentru domeniul dreptului penal, facand parte pentru aproximativ 3 ani din echipa uneia dintre cele mai importante societati avocatura din Iasi, specializate in aceasta ramura, arata descrierea avocatei, afisata pe site-ul cabinetului pe care il conduce alaturi de avocatul Dan Vatamaniuc.

A lucrat apoi timp de un an si jumatate intr-una din societatile de avocatura de top din Romania, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, in cadrul careia a asistat atat clienti nationali, cat si internationali in diverse operatiuni legate de fuziuni & achizitii, drept comercial si drept corporatist. Experienta ei in domeniul dreptului comercial include pregatirea de contracte, de rapoarte de due diligence, memoranda, opinii legale, precum si asistarea clientilor in proceduri de fuziune, achizitionare de actiuni sau parti sociale, investitii si restructurari.

Pentru a reveni la ”marea dragoste”, dreptul penal, Georgiana s-a alaturat apoi echipei Chiuariu & Asociatii, unde a condus timp de aproape 3 ani Departamentul de Drept Penal.

Experienta sa in domeniul dreptului penal include asistenta si reprezentarea clientilor in fata Parchetelor si instantelor de judecata privind acuzatii de coruptie, evaziune fiscala, falsuri, abuzuri si neglijente in serviciu, precum si infractiuni contra persoanei si patrimoniului.

Din punctul de vedere al activitatii didactice, Georgiana este cadru universitar asociat in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Titu Maiorescu – Bucuresti, predand studentilor Drept Procesual Penal. Totodata, a publicat numeroase articole in reviste si culegeri de specialitate si a luat parte la nenumarate conferinte de drept.

In afara activitatii profesionale, Georgiana este implicata in mai multe organizatii neguvernamentale, ocupandu-se cu proiecte sociale si culturale si fiind implicata in activitati de fundraising.

Georgiana detine o diploma de licenta in Drept, a absolvit un Master in Dreptul Afacerilor, este doctorand al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Univ. Bucuresti si doctorand al Facultatii de Drept din cadrul Univ. Titu Maiorescu, specializarea Stiinte Penale.