Noul Ministru al Turismului, fostă avocată și absolventă Harvard Kennedy School of Government

Orit Farkash-Hacohen este noul Ministru al Turismului din Israel. Jurist de profesie şi prima femeie care a deţinut funcţia de Preşedinte al Autorităţii pentru Energie şi Utilităţi Publice din Israel, Farkash-Hacohen va fi responsabilă pentru colaborarea cu guvernul israelian în elaborarea unui plan de relansare a turismului intern şi internaţional, odată ce ţara îşi va redeschide graniţele.

Absolventă a Facultăţii de Drept la Universitatea Ebraică din Ierusalim şi cu un master în administraţie publică la Harvard Kennedy School of Government, ministrul Farkash-Hacohen şi-a început cariera în cadrul unei firme de avocatură din sectorul privat, apoi s-a mutat în sectorul public, ca şef al litigiilor la Autoritatea antitrust din Israel. În 2003, ministrul Farkash-Hacohen a fost consilier legal al Autorităţii de Utilităţi Publice din Israel pentru electricitate. Mai târziu, a fost numită prima femeie care a ocupat funcţia de preşedinte şi de director general, funcţie pe care a ocupat-o timp de cinci ani (2011-2016). În timpul mandatului său de preşedinte, a militat pentru deschiderea pieţei de producţie de energie israeliană către concurenţă şi a încurajat crearea unei industrii de energie regenerabilă.

Planuri pentru redeschiderea turismului în Israel

Israelul a fost prima ţară care şi-a închis graniţele, acum mai bine de 6 luni, iar industria turismului este una dintre cele mai afectate. Turismul de incoming este practic inexistent în Israel de 6 luni, singurii care pot intra în ţară fiind cetăţenii israelieni.

Conform primelor declaraţii ale ministrului Farkash-Hacohen, prioritatea majoră a mandatului său este acordul cu ministrul sănătăţii cu privire la prezentarea unei strategii de ieşire pentru industrie. Se are în vedereinclusiv posibilitatea conturării unor „insule verzi” care să faciliteze izolarea oraşelor turistice şi să creeze o zonă care să permită o vacanţă în siguranţă.

„Am început mandatul în forţă, fără zile de graţie. Vom face tot ce putem pentru a asigura o revenire rapidă, eficientă şi de calitate, în limitele virusului care a intrat în viaţa noastră.” a declarat Orit Farkash-Hacohen, ministrul turismului din Israel.

Turiştii creştini, printre primii aşteptaţi în Ţara Sfântă

În cadrul summitului creştin ce a avut loc săptămâna trecută, ministrul Farkash-Hacohen a declarat că aşteaptă cu nerăbdare să primească milioane de vizitatori creştini atunci când se vor relua călătoriile internaţionale. ” Legăturile Israelului cu lumea creştină nu pot fi şterse de nicio pandemie sau criză economică. Suntem aici şi aşteptăm ziua în care se va redeschide traficul aerian şi se vor relua zborurile către Ţara Sfântă”, a mai spus ea participanţilor la Summitul Creştin al Israelului.

Ministrul a completat că „vizitarea Israelului, Ţara Sfântă, nu este doar o vizită sau o vacanţă, este o experienţă transformatoare, inspiraţională şi de lungă durată.” Ea a adăugat că turismul creştin către Israel a crescut din multe ţări în ultimii ani, pe măsură ce grupuri şi familii au venit la Ierusalim, Nazaret şi Marea Galileii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here