Nouă soluție favorabilă obținută de avocații Suciu Popa în contextul suspendării executării hotărârilor arbitrale

Suciu Popa a obtinut pentru un important jucator in piata de servicii de infrastructura si constructii de autostrazi o solutie favorabila prin respingerea cererii Ministrul Transporturilor de suspendare a unei sentinte arbitrale privind recuperarea costurilor cu lucrarile de reparatii efectuate de catre antreprenor pentru constructia infrastructurii rutiere și feroviare.

Solutia instantei de judecata se alatura astfel unei serii de alte litigii similare castigate in mod definitiv de Suciu Popa – contribuind la consolidarea practicii in aceasta materie – si vine sa confirme faptul ca, masura suspendarii sentintei arbitrale este o masura exceptionala, care pune in discutie insasi „efectivitatea” sentintei arbitrale si care nu poate fi dispusa decat in conditii exceptionale, avand in vedere deopotriva interesul creditorului si consecintele grave si iremediabile pe care o astfel de masura le poate produce, inclusiv sub aspectul incalcarii dreptului la un proces echitabil, consacrat de art. 6 CEDO, incalcarea principiului securitatii raporturilor juridice, transformarea unor „drepturi castigate” in drepturi teoretice si iluzorii.

Echipa Suciu Popa care a gestionat cu succes acest dosar a fost condusa de Luminita Popa, Managing Partner, si de partenerul Daciana Popa.

Suciu Popa este una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, cu performante notabile in toate ariile dreptului afacerilor si litigiilor si arbitrajelor comerciale, fiind clasata in mod constant de catre ghidurile locale si internationale in topul firmelor de avocatura din Romania. In luna iunie 2021, Suciu Popa a fost desemnata de catre Benchmark Litigation drept castigatoarea premiului pentru litigii de impact, iar Luminita Popa a fost desemnata avocatul litigant al anului in Romania de catre aceeasi prestigioasa publicatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here