Notarii din Oradea isi deschid ”portile”

Uniunea Notarilor Publici din Romania (UNNPR) organizeaza sambata, 17 octombrie, impreuna cu Camera Notarilor Publici Oradea si in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons), evenimentul “Ziua portilor deschise”.

Actiunea se desfasoara, in paralel, la Camerele Notarilor Publici, sedii principale si sedii secundare judetene, din toata tara. Cu aceasta ocazie, notarii publici vor oferi publicului informatii gratuite pe teme notariale. Programul de acordare a consultatiilor va fi intre orele 9 si 13.

Dintre temele pe care se poate solicita consultanta juridica in materie notariala mentionam: procedura succesorala notariala, lichidarea pasivului succesoral, procedura divortului, redactarea inscrisurilor cu continut juridic, autentificarea inscrisurilor, legalizarea copiilor de pe inscrisuri, efectuarea si legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea in depozit a bunurilor, a inscrisurilor si a documentelor prezentate de parti, precum si a sumelor de bani, a altor bunuri, inscrisuri sau documente gasite cu ocazia inventarului succesoral.

Sediile la care va avea loc actiunea “Zilele portilor deschise” in cadrul Camerei Notarilor Publici Oradea sunt:

– sediul principal din Oradea, str. Lamaitei nr. 3, judetul Bihor;

– sediul secundar din Satu Mare, str. Paris nr. 2A, judetul Satu Mare.

Lista completa a sediilor la care se va acorda consultanta, precum si adresele acestora, o puteti gasi accesand site-ul UNNPR.

Actiunea “Zilele portilor deschise”, realizata in baza Protocolului de Colaborare incheiat intre UNNPR si A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons, reprezinta o etapa a unui plan amplu initiat de cele doua institutii de educare si informare a cetatenilor cu privire la serviciile notariale.

In cadrul acestui plan, a avut loc si lansarea, in luna august a acestui an, a Centrului National de Consiliere si Consultanta a Consumatorilor in domeniul activitatii notariale. Prin intermediul acestuia, consumatorii au la dispozitie un numar de telefon unic – 021.9615, la care pot suna pentru sesizari in domeniul activitatii notariale. Totodata, acestia pot depune sesizari si in scris, la adresa de e-mail notariat@infocons.ro sau prin posta la O.P. 4, C.P. 4, sector 3, Bucuresti.