Notari salvatori pentru romanii stabiliti in Marea Britanie

Aglomerația și stresul cărora românii din Marea Britanie trebuie să le facă față atunci când au nevoie de documente notariale pot avea în sfârșit o rezolvare. Un notar cu experiență din București s-a gândit să vină în ajutorul românilor și să le ofere o alternativa la efectuarea actelor notariale la Secția Consulară din Londra, singura instituție care până de curând putea acorda românilor din Londra și împrejurimi asistențănotarială.

Cristina M. Mihalache Bertolini a terminat Facultatea de Drept a Universității București în anul 2007, iar după doi ani de stagiatură a activat timp de șase ani ca notar definitiv în București, partener într-un birou notarial. Din motive personale, s-a mutat la Londra și  „ideea a venit cât se poate de natural”.

„Sunt notar în București și cu ocazia stabilirii la Londra, în urmă cu un an și jumătate, m-am hotărât să contribui în cadrul comunității românești din Marea Britanie cu ceea ce știu să fac, și anume acte notariale. Apreciez efortul extraordinar depus de membrii Secției Consulare în vederea soluționării tuturor cererilor pentru actele notariale. Acestea sunt extrem de multe în fiecare zi, după cum știm cu toții. E o muncă titanică. Am demarat acest proiect tocmai pentru a veni în sprijinul Secției Consulare din Londra, deoarece comunitatea românească din Marea Britanie s-a mărit exponențial în ultima perioadă de timp și cetățenii au în permanență cereri de acte notariale.”

„Atribuțiile unui notar calificat în Marea Britanie sunt diferite față de cele ale unui notar din România sau din orice alt stat latin. Este interesant”, ne-a declarat Cristina.

Înainte de a infiinta AUTHENTICA NOTARIES, Cristina s-a pregătit pentru a deveni notar public în Anglia și Țara Galilor în timp ce a lucrat în calitate de consultant pentru un biroul notarial important din centrul Londrei, unde a câștigat experiență în toate tipurile de cauze. Scopul ei este de a-si folosi cunoștințele și experiența vastă acumulate ca notar de drept drept civil (notar public român/ „Notar român “) pentru a furniza servicii comunității române și altor comunități din Marea Britanie provenite din țări de drept civil.

Cristina M. Mihalache Bertolini are la dispoziție o rețea puternică de notari publici și avocați în România și în alte țări de drept civil.

Este implicată activ în Comunitatea Notarială din România și participă la conferințe notariale în întreaga lume. A dobândit experienta practică într-o serie de birouri notariale de renume din Italia, Franța, Ungaria și Republica Moldova. Cristina este un călător pasionat, care doreste in permanenta să-și lărgească orizontul.

„Le putem asigura cetățenilor români aflați în UK asistență notarială pentru majoritatea actelor notariale ce se realizează prin intermediul Secției Consulare: declarații, certificarea semnăturilor pe o declarație, traduceri legalizate, procuri de tot felul (cadastru, înmatriculare auto etc.), declarații diverse, declarații de călătorie a minorului, pașaport minor, invitații pentru cetățeni străini, traduceri legalizate, legalizăriApostila de la Haga. De asemenea, efectuam confirmări de acte de studii, acte de naștere, utilizate de obicei de cei ce vor sa obțină un post în UK. Documentele pot fi realizate si bilingv.”

„Documentele realizate de biroul nostru notarial din Londra vor putea produce efecte juridice în România. Conținutul fiecărui document este redactat cu respectarea legislației românești în vigoare, astfel încât să producă efectele juridice necesare,  dar și cu respectarea normelor actelor notariale aplicabile în Marea Britanie. Suntem în permanență la curent cu legislația notarială. Eu, personal, particip la cursurile organizate anual de Institutul Notarial Român cât și la unele dintre cursurile organizate de Uniunea Internațională a Notariatului Latin”, a mai declarat ea.

De asemenea, dacă unui client i se solicită ca în cuprinsul procurii sau declarației să apară anumite specificații, Biroul Notarial din Londra poate lua legătura direct cu avocatul/notarul instrumentator/instituția din Romania în vederea întocmirii documentului cu respectarea cerințelor necesare.

Persoana care le va răspunde la telefon sau e-mail le vorbește în limba română și de asemenea este și cunoscătoare a legislației românești, deci va ști exact ce documente sunt necesare.

Cristina M. Mihalache Bertolini, notar in Marea Britanie și,  de asemenea, calificata ca notar public in Romania atrage atentia asupra unui aspect deosebit de important: Sunt acte notariale care au regim special si nu vor fi acceptate de anumite autoritatile din Romania! Va indicam sa ne contactati pentru a va asigura ca documentul pe care il doriti sa il executati isi va produce efectele juridice scontate in fata autoritatilor romane”.

Atenție! Există și acte ce sunt numai de competența Consulatului României. Un notar nu poate întocmi pașapoarte, documente de călătorie (titluri de călătorie/foi de drum) și nu poate efectua procuri pentru obținerea Cărții de Identitate.

De asemenea, biroul notarial Authentica Notaries executa acte notariale in limbile spaniola, portugheza, italiana, maghiara.

Programul cu publicul al biroului notarial Authentica Notaries este Luni- Vineri, 9.00-19.00, iar Sambata, intre orele 10-17. Este necesara o programare prealabila.

O puteți contacta pe Cristina M. Mihalache Bertolini la numărul de telefon 0203 950 6499  sau 0744 930 6549, , completand formularul de pe site (www.authenticanotaries.co.uk) sau pe e-mail: info@authenticanotaries.co.uk