Nota de plată pentru consultanța juridică aferentă BREXIT

În primul trimestru al exercițiului financiar 2018-19, Departamentul pentru ieșirea din Uniunea Europeană (DExEU) a cheltuit 1,2 milioane de lire sterline pentru consultanță juridică.

Cifra a fost publicată ieri (28 iunie), ca parte a raportului de transparență al departamentului guvernamental, care include orice cheltuială de peste 25 000 de lire sterline. DExEU a plătit Government Legal Department (GLD), consilierii juridici principali ai guvernului, 1.191.250 de lire sterline în perioada aprilie-iunie 2018. Plata a fost efectuată pe 4 mai.

Un purtător de cuvânt al DExEU a declarat: “Ne străduim să desființăm peste 40 de ani de armonizare legală cu Uniunea Europeană. Pentru a face acest lucru eficient, utilizăm pe deplin serviciile interne ale guvernului. Acest lucru este considerabil mai eficient și mai ieftin decât să mergem pe piața liberă “. Government Legal Department este un departament non-ministerial, adică este condus de înalți funcționari publici și nu operează sub o supraveghere politică directă.

Anul trecut, Legal Week a informat că DExEU a cheltuit 3,7 milioane de lire sterline pentru costurile juridice, în ultimul exercițiu financiar, inclusiv peste 1,2 milioane lire sterline pentru litigiile cauzate de Brexit.

Costurile litigiilor au reprezentat aproape o treime din cheltuielile legale totale ale departamentului în cursul anului, cea mai mare parte a costurilor de litigiu de 1,2 milioane lire sterline legate de provocarile juridice ridicate de articolul 50. Restul cheltuielilor de judecată (78 000 lire sterline) au fost legate de litigiul de la articolul 127, care se referă la apartenența Marii Britanii la Spațiul Economic European.

Sursa: Legal Week

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here