Noi succese internationale pentru departamentul de insolventa & restructurare al Maravela & Asociatii

Maravela & Asociatii se bucura de numeroase mandate in domeniul insolventa & restructurare, devenind de-a lungul timpului un nume in piata datorita atat clientilor de top reprezentati si proiectelor de anvergura incheiate cu succes, cat si echipei redutabile detinute.

Cel mai recent, avocatul asociat coordonator Gelu Maravela a fost desemnat de catre renumitul director international american Best Lawyers drept avocatul anului 2016-2017 in Romania, pentru activitatea din sfera insolventei si restructurarii. Best Lawyers este unul dintre cele mai vechi si respectate directoare internationale, fiind realizat pe baza sondajelor in randul profesionistilor din domeniul juridic.

Totodata, activitatea departamentului de insolventa & restructurare al Maravela & Asociatii a fost recunoscuta  de catre directorul international londonez Legal 500, care a plasat practica de insolventa a Maravela & Asociatii in top 3 national in ghidul Europe, Middle East & Africa 2016. Legal 500 este recunoscut drept unul dintre reperele avocaturii de afaceri din intreaga lume, intocmind anual clasamente ale firmelor de avocatura din toate marile jurisdictii.

Aceste premii se adauga unui lung sir de recunoasteri nationale si internationale ale firmei, echipei si departamentelor acesteia, obtinute de-a lungul timpului.

Coordonata de catre Gelu Maravela (foto), partener fondator al firmei, alaturi de Mirela Metea (foto), avocat asociat, practica de insolventa are in componenta sa o echipa de 10 avocati specializati.  In plus, serviciile casei afiliate de insolventa Trust Insolvency SPRL, reprezentata de Marius Hutanu si Dana Radulescu, asigura abordarea specializata si multidisciplinara a fiecarui mandat incredintat.

Partenerii coordonatori ai practicii de insolventa au fost implicati, de altfel, in tranzactii rasunatoare, dispute sau restructurari derulate pe fondul insolventei, fiind cunoscuti atat pentru transformarea cazurilor de restructurare si insolventa in tranzactii de succes de tip fuziuni si achizitii, precum si pentru recuperari de creante semnificative si alte strategii de succes in dosare privind companii in insolventa.

Dintre mandatele recente ale practicii de insolventa & restructurare a Maravela & Asociatii, care de altfel insumate depasesc valoarea de 300 milioane EUR, mentionam:

  • reprezentarea unui grup german de investitii in calitate de creditor principal al unui producator roman de textile cu o prezenta internationala in peste 60 de tari
  • asistarea unei importante companii de constructii olandeze privind insolventa si reorganizarea sucursalei romane
  • peste 50 de dosare in primele 6 luni ale anului 2016 de recuperari de creante de la clienti aflati in insolventa si/sau proceduri de restructurare pentru divizia de servicii financiare a unuia dintre cei mai mari producatori de autovehicule la nivel mondial etc.