Noi provocari marca Steve Jobs

Apple isi pregateste intrarea pe noi segmente de pe piata comunicatiilor si divertismentului. 2012 poate fi anul in care fanii Apple vor putea intra in contact cu televizoare sau chiar cu ceasuri purtand insemnul celui mai de succes dezvoltator de echipamente IT si de comunicatii.

S-a vorbit mult despre televizorul Apple si se stie dorinta pe care fondatorul Steve Jobs o avea, de a intra cu stil si pe aceasta piata. Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs, scrie ca acesta “isi dorea foarte mult sa faca pentru televiziune ceea ce a facut pentru computere, playere musicale si telefoane. Adica sa le faca simple si elegante”. 2012 poate fi anul in care proiectul iTV se va concetiza. Apar tot mai multe informatii despre caracteristicile tehnice, dar si despre functiile pe care le va incorpora.

Ecranul va fi furnizat de producatorul Sharp si va oferi o calitate a imaginii “marca Apple”. Dispaly-ul va avea 32 sau 55 de inch. Soft-ul este construit in jurul aplicatiei SIRI, lansata de Apple odata cu iPhone 4S. Uitati, deci, de telecomanda! Vom putea schimba canalele, seta luminozitatea, sonorul, culorile si vom putea programa TV-ul sa inregistreze “on-cloud” filmele, serialele si celelalte productii favorite, doar cu comenzi vocale. Noul serviciu va integra produse media proprii realizate de utilizatori, ba chiar ar putea dezvolta un canal video de tipul Youtube. De asemenea, Apple TV ar putea permite utilizatorilor sa acceseze jocuri, inclusiv in retea, si servicii social-network. Lansarea iTV este asteptata in a doua parte a acestui an.

Si daca tot deschide noi orizonturi, de ce nu ar lansa Apple si un ceas? Unul inteligent, desigur. Inspirati de produsele Apple de pana acum, designeri din toata lumea incearca sa sparga tiparele cu gadget-uri care ar putea sa fie preluate, la un moment dat, de compania din Cupertino. ADR Studio, o companie de design din Italia, propune un ceas “Apple style”. iWatch, cum a fost denumit, a fost propus pentru prima oara in 2010. Anul acesta ADR Studio a lansat iWatch 2 si trebuie sa remarcam faptul ca, in premiera, un concept are o a doua versiune. Ceasul este dotat cu conexiune Wi-fi si Bluetooth, memorie interna de 32 GB, o camera ce include functia “Face-Time” pentru a conversa cu alti utilizatori ce detin aparate iOS, widgeturi traditionale iOS, toate acestea fiind impachetate intr-o carcasa confectionata din policarbonat, aluminiu, Kevlar si PK2, ce-l vor face foarte rezistent. Ramane de vazut daca Apple va fi interesat sa preia conceptul iWatch si sa-l lanseze in productia de serie, dar este cert ca noul gadget si-a castigat o multime de admiratori.