Noerr, alaturi de Sonaca Aerospace Transilvania in obtinerea unui ajutor de stat de 5,4 mil. de euro

Sonaca Aerospace Transilvania SRL, parte a grupului belgian Sonaca S.A., a obtinut de la autoritatile romane, la mijlocul lunii septembrie, un ajutor de stat in valoare de 24.1 milioane de lei (5.4 milioane de euro) necesar finantarii unui proiect privind dezvoltarea unei fabrici de productie in Romania. Pe parcursul pregatirii intregului proiect de investitie, compania a beneficiat de consultanta din partea firmei de avocatura Noerr.

Sonaca S.A. este o companie din sectorul aerospatial, cu sediul in Belgia, obiectul sau de activitate constand din proiectarea, fabricarea, montarea si testarea de structuri aerospatiale si subsisteme asociate acestora.

Pentru a satisface expectativele si comenzile clientilor, Sonaca si-a propus sa-si extinda activitatea in Europa de Est prin intermediul unei investitii de tip greenfield in valoare de cateva milioane de euro in sectorul aerospatial, urmand a pune bazele unei fabrici de productie in Romania, in comuna Moldovenesti, judetul Cluj, ce are drept obiectiv principal dezvoltarea unei capacitati industriale si specializarea in activitatile complementare grupului.

La mijlocul lunii septembrie, in vederea finantarii proiectului, Sonaca Aerospace Transilvania SRL, beneficiind de consultanta din partea avocatilor Noerr pe parcursul pregatirii intregului proiect de investitie, a obtinut de la autoritatile romane un ajutor de stat in valoare de 24.1 milioane de lei (5.4 milioane de euro). Intregul proiect are o valoarea totala de 52 milioane de lei (11.8 milioane de euro), suma ce va fi investita in perioada 2015-2017.

Proiectul consta in cladiri, drumuri rutiere, echipamente si instalatii in care se va investi in perioada 2015-2017 pentru producerea de piese pentru aeronavele de tip Embraer si Airbus.

Pe baza scenariului actual, este planificat ca noua fabrica de productie sa functioneze in doua ture, iar oamenii sa fie angajati pe masura ce activitatea de productie se va intensifica.

Grupul Sonaca este activ in proiectarea, fabricarea, montarea si testarea de structuri metalice si compozite aerospatiale si sisteme asociate acestora.

Cu peste 80 ani de istorie, Sonaca a dobandit o expertiza recunoscuta la nivel mondial in proiectarea si productia de dispozitive de hipersustentatie si sisteme asociate acestora. Un punct forte important il constituie capacitatea companiei de a pune la dispozitia clientilor produse care ii poarta amprenta de la inceput pana la final, adica de la proiectare pe baza unei specificatii generale pana la etapa certificarii.

Societatea este recunoscuta la nivel mondial ca fiind un furnizor de incredere. In acest context, Airbus i-a acordat Grupului Sonaca premiul valoros SQIP (Programul lantul de Livrare si Imbunatatirea Calitatii) in anii 2012 si 2013, iar Embraer a desemnat Grupul Sonaca drept cel mai bun furnizor al sau de structuri aerospatiale in anii 2008, 2009 si 2013.

Noerr este o societate de avocatura europeana de prim rang, care inglobeaza mai mult de 500 de avocati si consultanti in Germania, Europa si Statele Unite ale Americii. Activitatea Noerr este in principal orientata catre furnizarea de servicii interdisciplinare de asistenta juridica si consultanta fiscala la un nivel academic, de o maniera inovativa si orientata catre obtinerea rezultatelor urmarite de fiecare client in parte. De asemenea, impreuna cu celelalte societati membre ale grupului, Noerr dezvolta si ofera clientilor solutii viabile in domeniile financiar si de management.