Noerr, alaturi de japonezii de la Nidec in achizitia ANA IMEP S.A.

Firma de avocatura Noerr a asistat Nidec Corporation in tranzactia de cumparare a 94,8% din actiunile ANA IMEP S.A., societate detinuta de George Copos, care are ca domeniu principal de activitate dezvoltarea, fabricarea si vanzarea de motoare de spalat si masini de uscare.

Noerr a reprezentat cu succes producătorul nr. 1 de motoare mici de precizie, Nidec in tranzactia de semnare a unui acord de cumpare si transfer de actiuni cu actionarul majori-tar al IMEP. Prin această tranzactie, compania japoneza se asteapta sa imbunatateasca competitivitatea activitatii sale in sectorul motoarelor electrice pentru electrocasnice pe piata europeana si sa preia portofoliului de clienti ai companiei IMEP.

Echipa de avocati Noerr a fost coordonata de Mihai Macelaru (Associated Partner & Head M&A Practice), secondat de Cristina Stamboli (Senior Associate), în timp ce Roxana Dudau (Associated Partner & Head Real Estate & Construction) si Luiza Bedros (Senior Associate) au avut alte roluri cheie în procesul de achizitie. Noerr a acordat asistenta juridica clientului in toate etapele tranzactiei, inclusiv realizarea raportului de due diligence pentru ANA Imep si Ana Mep.

A fost atat o onoare cat si o reala placere din punct de vedere profesional sa asistam o corporatie cu un asemenea prestigiu in extinderea activitatii sale pe piata din Romania”, a declarat Mihai Macelaru (foto).

„Nidec avanseaza in mod activ, prin dezvoltarea de noi platforme de crestere, cu un accent deosebit pe divizia de motoare comerciale, industriale, automotive si pentru electrocasnice. Cu o astfel de strategie, Nidec recunoaste importanta construirii unei structuri profitabile si eficiente din punct de vedere al costurilor prin optimizarea productiei la nivel global. In plus, compania intentioneaza sa construiasca o fabrica mare de productie intr-una dintre pietele emergente din cadrul UE pentru divizia de motoare comerciale, industriale si pentru electrocasnice. Odata cu extinderea ACIM la nivel global, este esential sa extindem si capacitatea de productie in Europa, mai ales intr-o tara rentabila din punctul de vedere al costurilor, cum este Romania ”, au declarat reprezentantii Nidec.