Noerr a asistat Daimler în achiziția Clever Taxi

Noerr a asistat gigantul german Daimler Mercedes în achiziția Clever Taxi, una dintre cele mai mari achiziții din domeniul HI-Tech, în valoare de peste 10 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă remis Legal Marketing.

Echipa de Noerr a fost coordonată de Rusandra Sandu, Partner și Luiza Bedros, Senior Associate.

Aplicația Clever Taxi a fost fondată în 2011 de Mihai Rotaru şi Alexandru Dumitru, care acum sunt milionari în euro, după ce au vândut luna trecută compania Clever Taxi către mytaxi.net, pentru o sumă de peste 10 milioane de euro. Mytaxi.net este cel mai mare jucător european de pe piaţa aplicaţiilor de taxi, al cărui acţionar majoritar este gigantul german Daimler Mercedes.

După această achiziție, mytaxi are acum în portofoliul său 11 țări, având ca target să se impună pe scena globală a pieței HI-Tech. Mytaxi va deschide în Bucureşti un centru tehnic de dezvoltare, iar dacă rezultatele vor fi bune, acesta ar putea fi extins semnificativ în viitor.

Clever Taxi se situează pe primul loc pe piaţa de profil din România cu un portofoliu de 17.000 de şoferi înregistraţi şi peste 600.000 de utilizatori. Aplicaţia nu acceptă înregistrări decât de la şoferi autorizaţi de taxi, care trebuie să plătească un abonament care porneşte de la 10 euro/lună, dar poate ajunge şi la 30 de euro/lună. O contribuţie importantă pentru evoluţia businessului înființat de Rotaru și Dumitru a avut-o şi lansarea oficială a aplicaţiei în anul 2012 împreună Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă.