NNDKP și Stratulat Albulescu în tranzacția prin care libanezii de la CFH au achiziționat clădirea Day Tower

Libanezii de la CFH au achizitionat compania de care apartine clădirea de birouri Day Tower din București, clădire care a fost dezvoltată de Dimitris Mourkakos din cadrul Day Group și finalizată la sfârșitul anului 2018. Investitorul a fost asistat de Savills, fiind primul sau proiect în România, iar dezvoltatorul a fost reprezentat de Crosspoint Real Estate. Preţul de vânzare se ridica la aproximativ 20 de milioane euro, iar randamentul pare a fi sub 7%, o noutate în ultimii 12 ani.

Din punct de vedere juridic CFH a primit asistenta de la Stratulat Albulescu, echipa de avocati fiind coordonata de Silviu Stratulat, Managing Partner cu suportul Anei Maria Kusak, Partner, Andrei Albulescu, Partner, Daiana Assoum, Associate. Day Groyp a fost asistata juridic de avocatii NNDKP

Clădirea are in prezent un contract de inchiriere incheiat pe termen lung cu Enel Romania, unul dintre liderii la nivel global în sectorul energetic.

Această tranzacție marchează intrarea într-o nouă etapă de dezvoltare a pieței de investiții din România. Tranzacția va determina creşterea încrederii altor investitori și dezvoltatori în premizele pozitive ale pieţei imobiliare din București. Compresia randamentelor prime la clădirile de birouri pe care am observat-o în ultimii ani, precum și diversificarea capitalului vor determina cel mai probabil o creștere a lichidității și, ulterior, o repoziționare a pieței românești, drept o destinație care nu mai poate fi ignorată de marile fonduri de investiții”, a declarat Codrin Matei, Managing Partner, Crosspint Real Estate.

Day Tower este o clădire de birouri nouă, de clasă A, avand suprafața închiriabila de 11.700 mp, situata aproape de centrul istoric al orașului, imediat langa Biblioteca Naționala a României și Tribunalul București și aproape de Palatul Parlamentului, fiind a doua clădire administrativa ca mărime în lume, după Pentagon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here