NNDKP si PeliFilip, intr-o noua tranzactie Globalworth – Skanska

Fondul de investitii imobiliare Globalworth, condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a anuntat achizitia celei de-a doua cladiri de birouri din proiectul Green Court (foto), dezvoltat in Romania de suedezii de la Skanska. Tranzactia, cu o valoare de 47 de milioane de euro, urmeaza sa fie finalizata in decembrie 2015.

La fel ca in cazul achizitionarii primei cladiri de birouri, Globalworth a fost asistat juridic in aceasta tranzactie de firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), in timp ce suedezii de la Skanska au lucrat cu o echipa de avocati de la PeliFilip. De asemenea, consultanti ai Globalworth in acest deal au fost Aquarius Group (consultant tehnic) si EY (activitati de analiza financiara).

Echipa NNDKP implicata in prima tranzactie a fost coordonata de Ioana Niculeasa, partener si lider al departamentului specializat de Real Estate din cadrul firmei, iar avocatii de la Peli Filip au fost coordonati de Francisc Peli, Managing Partner al firmei si cel care conduce, de asemenea, departamentul de Real Estate al acesteia.

Proiectul Green Court include trei imobile cu spatii de birouri de clasa A, cu o suprafata totala inchiriabila de 54.500 de metri patrati, amplasate in zona Barbu Vacarescu. Prima cladire Green Court a fost achizitionata de Globalworth in iunie 2015. Tranzactia a fost semnata pe 27 noiembrie 2014, data la care imobilul de birouri de clasa A era evaluat la 45,6 milioane de euro. Intre timp, pretul convenit pentru achizitia sa a scazut la 42 de milioane de euro. Imobilul dispune de o suprafata inchiriabila de 19.500 de metri patrati si a fost inaugurat in octombrie 2014. Este inchiriat in proportie de 100% si ii are ca principali chiriasi pe Schneider Electric Romania si Orange Romania.

Cea de-a doua cladire din cadrul complexului de birouri Green Court are o suprafata inchiriabila de 18.600 mp, peste 80% fiind deja inchiriata unor companii precum Carrefour, Sanofi, Adecco, Colgate Palmolive si RINF Outsourcing Solution.

Aceasta tranzactie reprezinta un moment important pentru Globalworth, care va detine doua din cele trei cladiri ale celui mai nou parc de birouri din Bucuresti. Astfel, ne consolidam pozitia de lider in noul centru de afaceri al Bucurestiului (Floreasca – Barbu Vacarescu, n.r.)”, a declarat Dimitris Raptis directorul executiv adjunct si de investitii al Globalworth.

Potrivit informatiilor din piata, citate de Profit.ro, Papalekas este aproape de achizitia si celei de-a treia cladiri din Green Court, care este in constructie. Complexul va avea la finalizare o suprafata inchiriabila de 52.000 de metri patrati. Prima cladire a fost inaugurata la finele anului 2014 si este inchiriata in totalitate. Zona in care este dezvoltat proiectul este cea mai animata din punct de vedere imobiliar, aici fiind dezvoltat cel mai inalt turn din Romania, Sky Tower, si tot aici Papalekas construieste si al doilea proiect ca inaltime, Bucharest One, dar si proiectul Oregon Park al celor de la Portland.

marian.floranescu@lhm.ro