NNDKP si PeliFilip, in finalizarea tranzactiei Globalworth – Skanska

Fondul de investitii imobiliare Globalworth, condus de catre omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a anuntat finalizarea achizitiei primei cladiri de birouri dezvoltate de suedezii de la Skanska in Romania, ce face parte din proiectul Green Court (foto).

Tranzactia a fost semnata pe 27 noiembrie 2014, data la care imobilul de birouri de clasa A era evaluat la 45,6 milioane de euro. Intre timp, pretul convenit pentru achizitia sa, si care urmeaza sa fie platit in cursul acestei luni, a scazut la 42 de milioane de euro.

Imobilul dispune de o suprafata inchiriabila de 19.500 de metri patrati si a fost inaugurat in octombrie 2014. Este inchiriat in proportie de 100% si ii are ca principali chiriasi pe Schneider Electric Romania si Orange Romania.

Potrivit unor surse din piata, Globalworth a fost asistat juridic in aceasta tranzactie de firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), printr-o echipa coordonata de catre Ioana Niculeasa, partener si lider al departamentului specializat de Real Estate din cadrul firmei. Colaborarea dintre Ioannis Papalekas si NNDKP nu este una intamplatoare, in contextul in care firma de avocatura il reprezinta in tranzactii pe omul de afaceri grec de peste 10 ani.

De partea cealalta, suedezii de la Skanska au lucrat cu o echipa de avocati de la PeliFilip, coordonata de catre Francisc Peli, Managing Partner al firmei si cel care conduce, de asemenea, departamentul de Real Estate al acesteia.