NNDKP si Clifford Chance Badea, avocatii canadienilor de la Roman Copper

Casele de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen si Clifford Chance Badea reprezinta Roman Copper in litigiul impotriva statului roman privind privatizarea Cupru Min, dupa cum au declarat reprezentantii companiei canadiene pentru legalmarketing.ro.

Roman Copper, companie canadiana a carei oferta a fost declarata castigatoare la licitatia de privatizare organizata de  Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie pentru Cupru Min Abrud SA, a initiat in mod oficial procedurile legale si actiunile impotriva statului roman, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Roman Copper a formulat o “Cerere de chemare in judecata”,  pe care a inaintat-o instantelor judecatoresti competente din Romania, cu scopul de a asigura si proteja drepturile dobandite in urma declararii companiei drept castigator al procesului international  de privatizare a Cupru Min Abrud SA, dupa ce OPSPI a incetat unilateral discutiile pentru finalizarea procedurii.

“Roman Copper a decis sa actioneze pentru protejarea drepturilor sale si ale actionarilor sai, in conformitate cu normele dreptului romanesc si international. Pe parcursul intregului proces de privatizare a Cupru Min  am actionat cu buna credinta, am respectat conditiile din caietul de sarcini, am urmat regulile stabilite de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie si am castigat licitatia”, a declarat Joel Hayes, presedintele Roman Copper.

Compania canadiana, sustinuta de compania Valhalla Resources si  banca de investitii  Bayfront Capital Partners s-au inscris in procedura de privatizare a societatii miniere Cupru Min, lansata de statul roman la sfarsitul anului 2011.
 
In data de 26 martie 2012, Roman Copper a fost declarata castigatoare a procesului de licitatie pentru Cupru Min Abrud SA. Roman Copper Corp a oferit 200,77 milioane de euro, cu mult peste pretul de pornire de 57,3 milioane de euro.