NNDKP se muta intr-un sediu nou la jumatatea lui 2016

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) se va muta la jumatatea anului viitor in cladirea de birouri Bucharest One de pe Barbu Vacarescu, detinuta de catre Ioannis Papalekas, om de afaceri grec pe care firma de avocatura il reprezinta in tranzactii de peste 10 ani. Conform calculelor noastre, cei de la NNDKP vor plati aici o chirie de aproximativ un milion de euro pe an.

NNDKP va inchiria o suprafata de circa 5.700 mp, situata pe trei etaje, in turnul de birouri aflat, in prezent, in constructie. Spatiile de birouri disponibile in Bucharest Tower, in suprafata totala de 60.000 mp, au fost scoase recent la inchiriere. Chiria ceruta este de 16 euro/mp plus TVA pe luna. In urma unui calcul simplu, rezulta ca NNDKP va plati, pentru noul sediu, o chirie de 91.200 de euro/luna, respectiv 1.094.400 de euro/an. Cifrele sunt, evident, aproximative.

Mutarea constituie una dintre cele mai importante tranzactii parafate in trimestrul al doilea din acest an. „Mutarea va avea loc la expirarea duratei contractului actual de inchiriere, la jumatatea anului viitor. Suntem in actuala locatie de zece ani“, au spus reprezentantii NNDKP, citati de ZF.

In prezent, sediul NNDKP este in Bucharest Business Park, din zona Pietei Presei. Chiriile cladirilor de birouri din Bucuresti variaza intre 6 euro/mp lunar pentru anumite cladiri din zona Pipera-Tunari si pot ajunge la 18 euro/mp lunar in Piata Victoriei sau Piata Charles de Gaulle, astfel ca o chirie medie poate fi estimata la circa 10 euro/mp lunar. La acest nivel mediu, rezulta ca NNDKP plateste, in prezent, aproximativ 0,7 milioane de euro pentru chirie intr-un an.

La finalizarea constructiei, proces estimat a avea loc in 2015, cu 23 de etaje dispuse pe 130 de metri, Bucharest One va deveni a doua cladire ca inaltime din Capitala si din Romania, dupa Sky Tower (137 de metri). Cladirea, cu un cost de constructie evaluat la 60 de milioane de euro, este amplasata chiar langa Sky Tower, pe locul fostului Porsche Aviatiei. Bucharest One este dezvoltat de catre Globalworth Real Estate, fond de investitii controlat de catre omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, considerat a fi unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania in ultimii ani.