NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei

Comuniat de presă transmis

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) promovează 14 avocați în anul 2024 în cadrul echipei, consolidând astfel șase arii de practică ale firmei. 2 avocați sunt promovați pe poziția de Asociat Manager, 3 avocați devin avocați seniori, iar alți 9 avocați avansează pe scara ierarhică.

În cadrul acestei runde de promovare internă Mihai Fifoiu (Corporate/M&A, Energie și Resurse Naturale) și Vlad Anghel (Corporate/M&A) sunt numiți Asociați Manager, iar Cătălina Dan (Drept Bancar și Finanțări), Oana Popescu-Mitricoaia (Dreptul Concurenței, Ajutor de Stat și Drept UE) și Ovidiu Sterian (biroul Cluj-Napoca) se alătură echipei de avocați seniori.

Cele 14 numiri vizează arii de practică diverse, inclusiv corporate/M&A, energie și resurse naturale, drept bancar și finanțări, dreptul concurenței, ajutor de stat și drept UE, drept imobiliar și construcții, soluționarea disputelor.

Noile promovări sunt anunțate în urma unui proces de evaluare internă și reflectă activitatea și rezultatele remarcabile obținute de avocați pe parcursul ultimului an. Prin intermediul acestora, NNDKP își reafirmă angajamentul de a recunoaște și susține membrii echipei în a-și atinge întregul potențial.

Despre avocații promovați:

Mihai Fifoiu are o experiență profesională de 10 ani în domeniul juridic. Este specializat în fuziuni și achiziții, drept societar și comercial, due diligence și structurarea tranzacțiilor. De asemenea, experiența sa acoperă aspecte de reglementare în domeniul jocurilor de noroc. Mihai a a asistând jucători importanți din industrii diverse (energie, agribusiness, auto, construcții, IT etc.) în legătură cu vânzări de participații, restructurări, achiziții de societăți și proiecte, cât și cu privire la diverse aspecte de drept societar și comercial. Face parte din cadrul echipei NNDKP din 2016.

Vlad Anghel este un avocat specializat în fuziuni și achiziții, drept societar și comercial, precum și în achiziții publice. Vlad asistă clienți locali și internaționali din diferite industrii (IT și tehnologie, auto, construcții, logistică, retail etc.) în tranzacții complexe, incluzând proiecte de due diligence, achiziții și vânzări de participații, reorganizări corporative, fuziuni și restructurări, fiind implicat în toate fazele derulării unor astfel de proiecte, de la structurarea tranzacțiilor, până la implementarea acestora. Totodată, experiența sa acoperă aspecte diverse care rezultă din implementarea contractelor FIDIC și a altor contracte de antrepriză, asistând antreprenori de renume în unele din cele mai importante proiecte de infrastructură din România. Face parte din cadrul echipei din 2016.

Cătălina Dan se specializează în drept bancar și finanțări. Cătălina și-a construit o bună reputație în piața financiar-bancară, jucând un rol esențial în cele mai importante tranzacții de finanțare în care NNDKP a fost implicată (depășind o valoare de 3 miliarde de EUR în 2023). Experiența ei include și asistarea unor jucători de renume în cadrul lansărilor de produse bancare, în legătură cu aspecte de reglementare complexe, precum și în cadrul unor procese de aprobare ce au implicat atât Banca Națională a României, cât și Autoritatea de Supraveghere Financiară. Face parte din cadrul echipei NNDKP din 2019.

Oana Popescu-Mitricoaia este specializată în domeniile concurență, ajutor de stat, drept UE și investiții străine. Experiența ei acoperă industrii variate, precum sectorul auto, agricultură, farma, digital & IT, energie, bunuri de consum. Oana are o experiență semnificativă ce cuprinde asistență în probleme de conformare cu regulile de concurență, precum și investigații de concurență și litigii având ca obiect contestarea deciziilor autorității. Oana asistă jucători de renume în gestionarea procedurilor UE și naționale de control al concentrărilor economice și de examinare a investițiilor străine directe. Experiența sa include, de asemenea, asistență în aspecte complexe de drept UE, inclusiv proceduri de infringement, trimiteri preliminare și cereri de despăgubire semnificative, precum și consiliere privind aspecte din materia ajutoarelor de stat. Face parte din echipa NNDKP din 2019.

Ovidiu Sterian are 14 ani de experiență în domeniul juridic. Este specializat în drept comercial, soluționarea litigiilor, contencios administrativ, executare silită, insolvență și proceduri de faliment. Asistă clienți din industrii diverse precum sectorul bancar, auto, logistică, resurse naturale, imobiliare, tehnologie etc. Face parte din echipa NNDKP din 2018.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal și Three Seas Legal Alliance. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, The Legal 500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.