NNDKP, in tranzactia dintre Mohawk si Advent

Compania americana Mohawk Foreign Aquisitions, parte a grupului Mohawk Industries, asteapta aprobarea Consiliului Concurentei in legatura cu preluarea producatorului bulgar de placi ceramice KAI, care opereaza in Romania prin firmele KAI Ceramics si Progress Ceramics, detinut de catre fondul american Advent International.

Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica care se va realiza prin dobandirea controlului de Mohawk Foreign Aquisitions S.À R.L. Luxembourg asupra Advent KAI Luxembourg Holding S.À R.L. si a companiilor KAI Ceramics SRL si Progress Ceramics SRL din Romania“, arata un comunicat al Consiliului Concurentei.

Potrivit sursei citate, “operatiunea propusa este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.” De asemenea, autoritatea de concurenta precizeaza ca “va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege”.

Consiliul Concurentei mentioneaza, totodata, ca este interesat de punctul de vedere al intreprinderilor terte, referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta de pe piata.

In aceasta tranzactie, Mohawk Foreign Acquisitions este reprezentata, din punct de vedere juridic, de firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Mohawk Foreign Aquisitions S.À R.L. Luxembourg face parte din Grupul Mohawk a carui activitate se desfasoara in domeniul comercializarii de covoare, pardoseli laminate si din lemn si pardoseli ceramice. In Romania, Mohawk este prezent pe segmentul comercializarii de placi ceramice (gresie si faianta).

Compania achizitionata este parte a Grupului KAI, care, in Romania, opereaza exclusiv pe piata comercializarii de placi ceramice (gresie si faianta), prin intermediul societatilor KAI Ceramics SRL si Progress Ceramics SRL.