NNDKP, firma de avocatura a anului in proprietate intelectuala

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a castigat distinctia „Firma de proprietate intelectuala a anului in Romania” la gala premiilor Managing Intellectual Property (MIP), ce a avut loc aseara, la Londra. Delia Belciu (foto), asociat senior in practica de profil a firmei, a primit trofeul in numele NNDKP.

Lista completa a castigatorilor la gala premiilor Managing IP Global Awards 2014 poate fi consultata aici.

Aflata la cea de-a noua editie, ceremonia de decernare a premiilor MIP (ghid international reper pentru domeniul proprietatii intelectuale) recunoaste firmele din toata lumea ce exceleaza in activitatea juridica si de consultanta din aceasta arie. Pe langa distinctiile acordate la nivel national, publicatia premiaza si firme ce se remarca la nivel continental si global. Castigatorii sunt alesi de echipa de cercetatori si editori MIP, pe baza unui studiu ce include analiza detaliata a fiecarei piete si discutii cu clientii si competitorii.

Suntem onorati ca atat clientii nostri cat si competitorii ne recunosc printre cei mai buni din Romania in domeniul proprietatii intelectuale. Iar faptul ca o publicatie de nivelul Managing IP remarca din nou activitatea bogata si  calitatea serviciilor intr-o arie relativ nisata, e un semn ca acest domeniu se maturizeaza si in Romania”, considera Ana-Maria Baciu, Partener si coordonatorul practicii de IP a NNDKP.

Anul acesta, NNDKP a fost singura firma din Romania clasata pe primul palier in cercetarea specializata pe domeniul marci, World Trademark Review 1000 (WTR1000), in ambele arii de practica analizate in jurisdictia noastra: proceduri administrative si strategie, respectiv apararea drepturilor si litigii.

Si in anii trecuti, NNDKP s-a clasat pe primele pozitii in topurile institutiilor internationale de cercetare MIP, IAM Patent 1000 (specializat pe domeniul brevetelor) si Chambers & Partners, editia europeana, ghiduri care inca nu au publicat clasamentele pentru anul 2014.

Practica de proprietate intelectuala a NNDKP a fost infiintata in 2003, fiind specializata in administrarea drepturilor de proprietate intelectuala si consultanta in acest domeniu, precum si in solutionarea aspectelor litigioase legate de acestea.

Practica are o echipa formata din cinci avocati (trei dintre ei detinand si calificarea de consilieri in proprietate industriala) si trei consilieri in proprietate industriala in domeniile marci, desene si brevete.

Printre clientii asistati de echipa NNDKP se numara companii nationale si multinationale din domenii precum: IT & media, industria auto, tutun, FMCG si suplimente nutritive, producatori sau distribuitori de produse farmaceutice, retail, telecomunicatii, companii de asigurari.