NNDKP continua seria evenimentelor "HR cu aroma de cafea" la Bucuresti si Cluj

Bucuresti si Cluj au fost gazdele unor noi editii din seria evenimentelor „HR cu aroma de cafea”, organizate de Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Avocatii specializati in dreptul muncii din cadrul NNDKP au continuat impreuna cu clientii dezbaterile incepute in martie privind modificarile aduse legislatiei muncii, problemele cu care s-au confruntat angajatorii in urma acestor modificari si solutiile practice identificate si puse in aplicare in aceasta perioada.

Evenimentele informale au reunit reprezentanti ai unor companii precum Avon Cosmetics, Freescale Semiconductor, GSK, ING Bank, Microchip, Monsanto, Orange Romania, Radisson Blu (Bucuresti) si Banca Transilvania, Electrolux, Nokia, Tenaris, Arobs Transilvania Software, Emerson,  Leoni Wiring Systems, Office Depot, Energobit Group, Modern Bau (Cluj-Napoca).

Dezbaterile de la Bucuresti au fost moderate de Luminita Dima (foto), partenerul care coordoneaza practica de dreptul muncii a NNDKP, iar la Cluj i s-au alaturat Cristina Bidiga, coordonatorul biroului local si Olguta Lazar, avocat senior.

„Aceste evenimente au fost primite foarte bine de clienti, asa ca extinderea lor in orasele in care avem birouri teritoriale a fost urmatorul pas firesc. Chiar daca vorbim in general de probleme similare, faptul ca mergem sa le discutam mai aproape de clienti creaza acel sentiment de incredere si de apreciere care nu se poate contura de la distanta”, a declarat Luminita Dima.

Participantii au discutat despre diverse probleme pe care le-au intalnit in practica privind aspecte precum: organizarea timpului de munca, acordarea concediului de odihna, efectele modificarilor din 2011 asupra procedurii concedierii salariatilor, obligativitatea negocierii colective si reprezentantii partilor in negociere, reprezentantii salariatilor si alegerea acestora. Discutiile s-au axat de asemenea pe chestiuni legate de continutul si forma contractelor individuale de munca si a actelor aditionale si evaluarea profesionala a angajatilor.