NNDKP, casa de avocatura a anului in Romania

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a primit astazi premiul Chambers Europe Awards for Excellence 2012. Este pentru a doua oara cand NNDKP castiga prestigiosul premiu Chambers, dupa ce si-a adjudecat trofeul si in cadrul galei din 2009, prima care a luat in calcul si casele de avocatura din Romania. Casa de avocatura a fost reprezentata la eveniment de Adriana Ioana Gaspar, senior partner.

Pe langa NNDKP, pe „lista scurta” a caselor de avocatura din Romania nominalizate in cadrul Galei Chambers Europe Awards for Excellence s-au mai aflat Musat & Asociatii, Popovici Nitu & Asociatii, Schonherr Rechtsanwalte si Tuca Zbarcea si Asociatii.

Premiul Chambers Europe Awards for Excellence pentru Romania a mai fost adjudecat de Tuca Zbarcea & Asociatii in 2010 si de Musat & Asociatii in 2011.

NNDKP, castigatorul din acest an,  este una dintre cele mai titrate case de avocatura din Romania. Societatea a fost constituita in 1990 de catre Ion si Manuela Nestor. Cinci ani mai tarziu, acestora li s-au alaturat americanii Andrew Kingston si Patricia Petersen, iar in 2001 acestora li s-a alaturat si Ana Diculescu.

NNDKP este in prezent o firma de avocatura full-service cu birouri in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Craiova. Societatea are in prezent 16 parteneri si peste 60 de avocati asociati.

NNDKP a mai fost laureata a premiului Chamber Europe Awards for Excellence si in 2009, prima editie in care Romania a fost inclusa in clasamentele Chambers Europe.

In afara de premiul cel mare obtinut in acest an, NNDKP a fost clasata pe prima pozitie (band 1) in 10 dintre cele 11  arii de practica analizate de Chambers: drept bancar si finantari, drept corporatist/M&A, litigii, dreptul muncii, energie si resurse naturale, proprietate intelectuala, proiecte PPP, tranzactii imobiliare, restructurare/insolventa si consultanta fiscala.

Legalmarketing.ro este singura institutie media din Romania care este acreditata la acest eveniment si care a transmis, in exclusivitate, numele casei de avocatura castigatoare. In prezenta a aproximativ 200 de invitati ce au reprezentat cele mai prestigioase case de avocatura din Europa, premiul NNDKP a fost anuntat pe acordurile piesei „Tot Mai Sus” interpretata de Guess Who – melodie propusa organizatorilor de catre legalmarketing.ro.

In baza parteneriatului exclusiv stabilit la inceputul acestui an intre Revista Romana de Consultanta, legalmarketing.ro si Chambers & Partners, Joanna Thomas, European Editor al prestigioasei publicatii, va fi prezenta pe 31 mai la Bucuresti intr-o Gala-eveniment in cadrul careia va reflecta si explica ierarhiile nationale stabilite de liderii pietei mondiale de directoare de lagal.

Chambers & Partners este cel mai important director de legal din intreaga lume, cu o istorie de peste 20 de ani. Potrivit unui studiu independent realizat de International In-house Counsel pe 20.000 de juristi din intreaga lume, 51% dintre respondenti apeleaza la directorul Chambers & Partners pentru a identifica un avocat sau o firma de avocatura. Pe locul doi se situeaza, la o distanta considerabila, Legal 500 (21%), urmat de Martindale-Hubbell (14%), Practical Law Company (7%) si Who`s Who Legal (6%).