NNDKP asistă un sindicat de bănci în acordarea unei finanțări de 550 milioane euro către Grupul Ameropa

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat un sindicat de bănci în acordarea unei finanțări în valoare de 550 milioane de euro grupului elvețian Ameropa, care deţine unele dintre cele mai mari companii din agribusiness de pe plan local – Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, Ameropa Grains SA, important trader de cereale și Chimpex, lider în operațiuni portuare. Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română SA, Raiffeisen Bank SA, ING Bank Romania, Unicredit Bank SA, Alpha Bank Romania SA, Banca Transilvania SA, BRD Groupe Societe Generale SA, Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania SA și GarantiBank International N.V.

Creditul sindicalizat va fi utilizat de entitățile din România ale grupului Ameropa pentru refinanțarea principalei facilități de credit din România.

NNDKP a acordat asistență băncilor pe tot parcursul proiectului, oferind consultanță în legătură cu aspecte complexe privind structurarea tranzacției (inclusiv implementarea unor facilități auxiliare și de tip acordeon), precum și în legătură cu pregătirea și negocierea documentelor de finanțare.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost coordonată de Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar și Finanțări și i-a inclus pe Alexandru Ciambur, Asociat Senior, și Cătălina Dan, Asociat, din cadrul aceleiași practici.

„Suntem onorați că am asistat băncile în cadrul unui sindicat de anvergură, care de altfel a inclus aproape toate numele mari din zona de corporate banking din sistemul românesc, într-o tranzacție care poate fi considerată una cu adevărat remarcabilă pentru ultimul deceniu, nu neapărat numai datorită dimensiunii acesteia, dar și prin complexitatea tehnică excepțională”, a declarat Valentin Voinescu, Partener, NNDKP.

NNDKP a mai asistat în trecut băncile finanțatoare în legătură cu finanțarea în valoare de 347 de milioane de euro acordată Grupului Ameropa.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări a fost implicată în mod constant în proiecte complexe de finanțări corporatiste, de achiziții a unor instituții financiare și companii internaționale și locale sau finanțări ale entităților publice. De-a lungul timpului, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.


Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.


Comunicat de presă transmis: 4 august 2023