NNDKP asistă un sindicat de bănci cu prelungirea cu încă trei ani a facilităților de credit de 150 de milioane dolari pentru ALRO SA

Comunicat de presă transmis

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică sindicatului de bănci în legătură cu modificarea și prelungirea până în 2026 a facilităților de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane USD pentru ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical din Europa, după capacitatea de producție.

Sindicatul băncilor a fost coordonat de Exim Banca Românească și a inclus Banca Comercială Română SA (BCR), OTP Bank Romania, CEC Bank, UniCredit Bank, Alpha Bank Romania și Banca Transilvania.

NNDKP a asistat băncile în legătură cu aspecte de drept românesc pe întreaga durată a proiectului, oferind consultanță în ceea ce privește structurarea, elaborarea și negocierea documentației de finanțare, precum și cu privire la orice alte aspecte specifice acestui tip de tranzacții. Tranzacția a implicat o structură complexă de finanțare și garanții, inclusiv un acord al creditorilor pentru armonizarea poziției la nivelul finanțatorilor ALRO.   

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost formată din Alina Radu (Partener) și Cătălina Dan (Asociat), din cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări.   

„Suntem onorați că am acordat asistență unui sindicat de bănci românești de top în această tranzacție complexă, care va ajuta ALRO în planurile sale pe termen lung. Finanțarea de către unele dintre cele mai importante instituții de credit din România reafirmă angajamentul lor față de susținerea afacerilor cu valoare adăugată mare”, a declarat Alina Radu, Partener NNDKP.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări acordă asistență în mod constant în proiecte de finanțare complexe, inclusiv finanțări corporative, finanțări de proiecte sau finanțări de achiziții. Membrii echipei au fost implicați în tranzacții de referință pentru clienți din sectoare diverse precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie. Avocații din cadrul practicii NNDKP de drept bancar și finanțări au fost apreciați în mod constant pentru activitatea lor remarcabilă de către prestigioasele ghiduri juridice internaționale Chambers and Partners, The Legal 500 și IFLR 1000, iar coordonatorul practicii, Alina Radu, a fost inclusă în The Legal 500 Hall of Fame, precum și în clasamentul IFLR 1000 Women Leaders, alături de cele mai apreciate femei avocat la nivel internațional.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal și Three Seas Legal Alliance. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal 500 şi IFLR1000.NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.