NNDKP asistă OTP Bank Romania și OTP Group în acordarea unei finanțări de 57,80 milioane euro către Exigent Property Investment SRL

București, 16 martie 2023, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat OTP Bank România și OTP Group în acordarea unei finanțări în valoare de 57,80 milioane de euro către Exigent Property Investment SRL pentru construirea fazei cu numărul 5 din ansamblul rezidențial Exigent Plaza Residence, cel mai mare proiect rezidențial din București, situat în cartierul Militari.

NNDKP a acordat asistență băncilor pe tot parcursul proiectului, oferind consultanță în legătură cu structurarea, negocierea și execuția documentației complexe de credit, inclusiv cu privire la o linie de finanțare de 50 milioane de lei acordată de OTP Bank România în vederea susținerii TVA-ului din cadrul proiectului.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener, practica de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Cătălina Dan, Asociat, și Alexandru Ciambur, Asociat Senior, din cadrul aceleiași practici.

„Ne-a făcut o deosebită plăcere să-i avem alături de noi în această tranzacție pe partenerii noștri de la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care, ca de fiecare dată, prin profesionalism și experiență au contribuit la implementarea cu succes a acestui acord de finanțare. Suntem convinși că parteneriatul solid, de încredere, construit până acum, ne va ajuta și în viitor să concretizam cât mai multe facilități de creditare, în domenii de activitate variate. OTP Bank este un partener tot mai prezent pe piața creditelor sindicalizate, motiv pentru care, consolidarea unor astfel de colaborări strategice va aduce beneficii de ambele părți, dar va conduce și la finalizarea unor proiecte reprezentative pe piața din România”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate OTP Bank România.

„Suntem încântați că am putut asista echipa OTP în finalizarea cu succes a tranzacției de finanțare și recunoscători pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o. Ne bucurăm de fiecare dată să putem contribui la proiecte de mare calibru ce sprijină dezvoltarea urbană a capitalei. Această finanțare demonstrează din nou experiența și competențele echipei NNDKP de drept bancar și finanțări și le mulțumesc colegilor mei pentru implicare”, a declarat Valentin Voinescu, Partener, NNDKP.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări a fost implicată în mod constant în proiecte complexe de finanțări corporatiste, de achiziții a unor instituții financiare și companii internaționale și locale sau finanțări ale entităților publice. De-a lungul timpului, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

 Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.