NNDKP are practica de proprietate intelectuala cel mai bine clasata in toate ghidurile de profil relevante

Practica de proprietate intelectuala a firmei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), coordonata de avocata Ana-Maria Baciu (foto), continua sa fie situata si in acest an pe primele locuri in cele mai importante publicatii internationale de profil: Managing Intellectual Property (MIP), Chambers Europe, IAM Patent 1000 si WTR 1000.

IAM Patent 1000, specializat in domeniul brevetelor si lansat recent, a recomandat NNDKP atat in proceduri litigioase, cat si in legatura cu inregistrarea brevetelor.

In domeniul marcilor, NNDKP este situata de WTR 1000 pe primul nivel al celor doua specializari cercetate in Romania: proceduri administrative si strategie, respectiv apararea drepturilor si litigii, fiind astfel singura casa de avocatura cu aceasta performanta. Mai mult, firma are si cei mai multi avocati recomandati.

MIP, consacrata in proprietate intelectuala in general, realizeaza anual clasamente ale agentiilor de proprietate intelectuala si diviziilor specializate ale caselor de avocatura, pe baza sondajelor in randul acestora si a clientilor. NNDKP ramane singura casa de avocatura din Romania inclusa in fiecare dintre cele patru arii cercetate in jurisdictia noastra: litigii privind brevetele si marcile/drepturile de autor, proceduri de inregistrare a brevetelor si marcilor. In plus, este firma cu cei mai multi specialisti recomandati (IP Stars). Aceste topuri completeaza distinctia „Firma de proprietate intelectuala a anului in Romania” oferita de aceeasi publicatie in 2014 si 2015.

In editia europeana a ghidului Chambers & Partners NNDKP este de opt ani clasata pe primul palier in practica de proprietate intelectuala.

Practica de proprietate intelectuala a NNDKP (NNDKP IP) a fost infiintata in 2003, fiind specializata in administrarea drepturilor de proprietate intelectuala si consultanta in domeniul drepturilor legate de proprietate intelectuala, precum si solutionarea aspectelor litigioase legate de acestea.

NNDKP IP are o echipa formata din cinci avocati (trei dintre ei avand si calificarea de consilieri in proprietate industriala) si trei consilieri in proprietate industriala in domeniile marci, desene si brevete.

Printre clientii asistati de echipa NNDKP IP se numara companii nationale si multinationale din domenii precum: IT & media, industria auto, FMCG si suplimente nutritive, producatori sau distribuitori de produse farmaceutice, retail, telecomunicatii, jocuri de noroc, industria tutunului.