NNDKP a organizat o dezbatere despre modificarile aduse Codului Muncii

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a organizat prima editie din acest an din seria evenimentelor „HR cu aroma de cafea”. La aproape un an de la intrarea in vigoare a modificarilor aduse Codului Muncii, avocatii NNDKP specializati in dreptul muncii au dezbatut impreuna cu clientii problemele cu care s-au confruntat angajatorii in urma modificarilor intervenite si solutiile practice identificate si puse in aplicare.

Dezbaterile, moderate de Luminita Dima (foto), partenerul care coordoneaza practica de dreptul muncii a NNDKP, Monica Preotescu si Anca Vatasoiu, avocati asociati in aceasta practica, s-au axat pe aspecte de interes precum: continutul si forma contractelor individuale de munca si a actelor aditionale, criteriile si procedura de evaluare profesionala a salariatilor, perioada de proba, contractul de munca pe durata determinata, solutii recente din practica instantelor judecatoresti referitoare la modificarile intervenite in legislatia muncii etc.

„Aceste intalniri pe care le organizam periodic impreuna cu clientii nostri au drept scop discutarea problemelor cu care ne intalnim in practica fiecare dintre noi, a aspectelor care ne preocupa, la care am gasit deja solutii sau la care mai cautam inca raspunsurile cele mai potrivite. De la intrarea in vigoare a modificarilor aduse Codului muncii si pana in prezent putem face o analiza a impactului pe care modificarile le-au avut in practica si am considerat ca este foarte util sa impartasim celor prezenti din experienta noastra”, a precizat Luminita Dima.

Avocatii NNDKP specializati in dreptul muncii ofera asistenta companiilor locale si internationale in probleme de dreptul muncii precum: negocierile colective, incheierea contractelor de munca si continutul acestora, concedierea salariatilor (inclusiv concedierile colective), redactarea si aplicarea regulamentelor si politicilor interne, salarizarea si alte beneficii acordate salariatilor, transferul de intreprindere, aspecte privind securitatea si sanatatea in munca.

Printre clientii practicii se regasesc companii din domenii precum: constructii, IT, bancar, industria alimentara, agricultura, comert, constructii de masini, gaze naturale, pharma, servicii petroliere.

Printre proiectele de succes din ultimele luni ale practicii de dreptul muncii se numara asistarea Nokia Romania in toate etapele implementarii procedurii de concediere colectiva ocazionata de inchiderea fabricii de la Jucu (jud. Cluj) si a planului prin care compania a acordat sprijin salariatilor afectati de concediere.