NNDKP a asistat un sindicat de bănci în finanțarea de 84,5 milioane de lei acordată Rodbun Grup

București, 19 aprilie 2021: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat cu succes un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română (în calitate de Agent de documentație, Agent de facilitate și de Garanții), CEC Bank, Raiffeisen Bank și Banca Românească în legătură cu o finanțare de 84,5 milioane de lei (aproximativ 17,2 milioane de euro) acordată Rodbun Grup, una din cele mai importante companii de agro-business din România.

Rodbun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc și fiind înființată în anul 2002. Compania urmează să utilizeze creditul sindicalizat pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale societății.

Finanțarea beneficiază de o garanție emisă de către EximBank în cadrul Programului guvernamental de susținere financiară pentru companiile mari, fiind una dintre cele mai mari acordate în cadrul acestui program.

Echipa NNDKP a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, și i-a inclus pe Alexandru Ciambur și Catălina Dan, Avocați Asociați în cadrul aceleiași practici.

„Anul 2020 a reprezentat o mare provocare pentru noi toți, în contextul unei crize economice și sanitare cauzate de COVID 19. Pentru companiile din sectorul agricol, dificultățile au căpătat dimensiuni dramatice odată cu manifestarea secetei pedologice. În aceste circumstanțe, garanția din cadrul Programului Guvernamental de Susținere Financiară pentru Companiile Mari a reprezentat o oportunitate pentru grupul Rodbun, pentru că a creat premisele menținerii unui angajament: susținerea agricultorilor într-un moment de criză.  Pentru noi a fost o onoare să semnăm cu cei trei parteneri bancari această tranzacție și ne-am bucurat să ne putem baza pe profesionalismul și promptitudinea echipei NNDKP”, a declarat Ana Maria Samuilă, Coordonator Departmentul Agricultură și Alimentație, Direcția Corporate Coverage, BCR.

Ne bucurăm că echipa noastră a putut contribui la realizarea cu succes a acestei tranzacții complexe într-un sector extrem de important pentru România, sectorul agricol. Tranzacția reprezintă încă un pas semnificativ în susținerea dezvoltării companiilor românești și creșterii competitivității în domeniul agriculturii și este o dovadă a angajamentului activ al băncilor în finanțarea companiilor și proiectelor viabile, a declarat Valentin Voinescu, Partener în cadrul NNDKP.

Portofoliul recent al NNDKP în domeniul finanțărilor sindicalizate acordate pentru sprijinirea domeniul agribusiness din România include unele dintre cele mai semnificative facilități de credit acordate în ultimii doi pe piața locală, cum ar fi:

  • finanțarea în valoare de aproximativ 55 milioane de euro acordată grupului RodBun în anul 2019,
  • facilitatea de credit de aproximativ 90 milioane de euro acordată în anul 2020 grupului Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agrozootehnică din România, și
  • finanțarea de 324 milioane de euro acordată în anul 2019 către Ameropa (Azomures SA, Ameropa Grains SA și Chimpex SA), cu activitate în domeniul îngrășămintelor, semințelor și pesticidelor.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări contribuie în mod constant la proiecte complexe privind finanțări corporatiste, finanțări de proiecte, de achiziții ale unor instituții financiare și companii internaționale și locale, sau finanțări ale entităților publice locale. Doar în ultimii trei ani, membrii echipei au fost implicați în tranzacții de finanțare cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde de euro în sectoare precum agribusiness, energie, imobiliar, infrastructură, FMCG, producție sau tehnologie.

 

 

Despre NNDKP:

 

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

 

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

 

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here