NNDKP a asistat un sindicat de bănci în acordarea unui credit în valoare de 101,5 milioane de euro către Grupul RodBun

Comunicat de presă

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică unui sindicat de bănci în acordarea unei facilități de credit în valoare totală de 101,5 milioane de euro către Grupul RodBun, prin refinanțarea și majorarea unor facilități existente cu 37,14 milioane euro. RodBun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol și unul dintre cei mai importanți jucători din industria națională de profil.

Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română S.A., în calitate de Aranjor Principal Inițial, Bookrunner, Agent de Documentație, Agent de Facilitate și Agent de Garanție, CEC Bank S.A., Raiffeisen Bank S.A., ING BANK N.V. Amsterdam – Bucharest Branch, în calitate de Aranjori Principali și Alpha Bank România S.A. împreună cu Garanti Bank S.A. în calitate de finanțatori.

NNDKP a acordat asistență băncilor pe tot parcursul finanțării, oferind consultanță juridică în legătură cu aspecte complexe privind structurarea, elaborarea și negocierea documentației de finanțare, precum și cu privire la toate aspectele specifice acestui tip de tranzacții.

Grupul RodBun va folosi creditul sindicalizat pentru refinanțarea unor expuneri existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost formată din Valentin Voinescu, Partener, Alexandru Ciambur, Asociat Senior și Cătălina Dan, Asociat, din cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări.

Suntem bucuroși că am avut oportunitatea să contribuim la acordarea unui nou credit sindicalizat către Grupul RodBun. În mod cert, această finanțare reprezintă o nouă confirmare a angajamentului instituțiilor bancare de a sprijini dezvoltarea sectorului agriculturii în România, cu un potențial semnificativ, cât și a companiilor românești viabile din acest sector. Suntem recunoscători sindicatului de bănci pentru încrederea acordată și le mulțumim pentru colaborarea excelentă”, a declarat Valentin Voinescu, Partener.

Această tranzacție completează portofoliul de finanțări acordate Grupului RodBun în care NNDKP a acordat consultanță juridică instituțiilor financiare în ultimii ani, alături de finanțările în valoare de:

 • 262 milioane de lei din anul 2018;
  • 84,5 milioane de lei din anul 2021;
  • 278 milioane de lei din anul 2021;
  • aproximativ 68 milioane de lei din anul 2021;
  • aproximativ 15,7 milioane de euro din anul 2023; și
  • aproximativ 5 milioane de euro din anul 2023.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări acordă asistență în mod constant în proiecte de finanțare complexe, inclusiv finanțări de tip corporate finance, finanțări de proiecte sau finanțări de achiziții, atât locale cât și transfrontaliere, în valoare de miliarde de euro.

Cu o experiență de peste 30 de ani pe piață, avocații NNDKP oferă asistență integrată și specializată în toate ariile de drept implicate în tranzacții și proiecte de reglementare, contribuind la identificarea de soluții și strategii personalizate pentru fiecare client.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal și Three Seas Legal Alliance. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, The Legal 500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.