NNDKP a asistat CTP în legătură cu achiziția întregului portofoliu logistic deținut integral de Globalworth

Lavinia Ioniță-Rasmussen, Partener la NNDKP

Comunicat de presă transmis

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa după suprafața închiriabilă brută (GLA), în achiziția întregului portofoliu logistic deținut integral de Globalworth, cel mai mare investitor în spații de birouri din Europa Centrală și de Est, cu poziții de top în România și Polonia.

Format din 270.000 mp GLA și 30 de hectare de teren, portofoliul include șase parcuri industriale și alte facilități complementare în șase locații cheie din România, inclusiv București, Arad, Pitești, Oradea și Timișoara.

Această achiziție deschide noi oportunități de dezvoltare în vestul României pentru CTP, în timp ce Globalworth își consolidează activitatea pe segmentul de birouri, valorificând experiența și avantajul competitiv deținut pe piață.

Tranzacția reprezintă un moment de referință pentru sectorul logistic local și un exemplu excelent de colaborare de succes între doi jucători cheie de pe piața imobiliară din România. Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a asista CTP, clientul nostru de lungă durată, într-o nouă tranzacție imobiliară de succes pe piața locală. Această tranzacție consolidează poziția CTP atât în sectorul logistic din regiunea ECE, cât și pe piața imobiliară din România. Felicitări CTP pentru această nouă realizare și vă mulțumim pentru încrederea acordată de-a lungul anilor„, a spus Lavinia Ioniță-Rasmussen, Partener la NNDKP.

NNDKP a fost implicată în toate etapele tranzacției, oferind asistență atât în procesul de due diligence, cât și în ceea ce privește structurarea, pregătirea și negocierea documentelor tranzacției.

Echipa multidisciplinară a NNDKP implicată în această tranzacție a fost coordonată de Lavinia Ioniță-Rasmussen, Partener în cadrul practicii de Real Estate a NNDKP. Din echipă au făcut parte Ioana Niculeasa, Partener, Vlad Tănase, Partener, Flavia Petcu, Asociat Senior, Iulian Ursache, Bianca Isache și Mara Pieleanu, Asociați, din cadrul aceleiași practici, precum și specialiști din alte arii de practică relevante.

Echipa de Real Estate a NNDKP oferă asistență juridică constantă jucătorilor de referință de pe piață, în unele dintre cele mai mari și mai complexe tranzacții ce au vizat categorii diverse de active, contribuind la evoluția sectorului imobiliar din România. Cu un portofoliu solid de tranzacții încheiate cu succes, echipa este recunoscută ca lider de piață și consultant de încredere pentru clienți de top.

Cu o experiență de peste 30 de ani pe piață, avocații NNDKP oferă asistență integrată și specializată în toate ariile de drept implicate în tranzacții și în proiecte de reglementare, contribuind la identificarea de soluții și strategii personalizate pentru fiecare client.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.

NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal și Three Seas Legal Alliance. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziţii în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 şi IFLR1000.

NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.