Nava Ever Given, sechestrată de Egitpt, va fi eliberată. Casa de avocatură care reprezintă proprietarul navei și asiguratorul

Nava Ever Given, sechestrată de Egipt după ce a blocat Canalul Suez timp de aproape o săptămână, va fi eliberată miercuri ca urmare a unei înțelegeri între proprietarii cargobotului și asiguratorii săi, a anunțat Autoritatea Canalului Suez (SCA), citată de Deutsche Welle.

Miercuri va avea loc semnarea acordului de soluționare care pune capăt disputelor privind situația navei de 400 de metri lungime, iar aceasta va fi lăsată să plece, a declarat reprezentantul Autorității Canalului Suez (ACS).

Stann Marine, casa de avocatură londoneza care reprezintă proprietarului navei și asiguratorul, a informat că s-a convenit asupra unei ”soluții formale” și că se pregătesc pentru plecarea navei. Nici SCA și nici reprezentanții casei de avocatură nu au furnizat detalii privind soluția la care s-a ajuns, însă acordul marchează sfârșitul disputei apărute după ce Ever Given a eliberat calea navigabilă a cărei blocare a zdruncinat piețele globale de transport maritim, informează Defense Romania.

Stann Law Limited este o firmă de avocatură în domeniul transporturilor, iar Stann Marine Limited este o firmă de consultanță juridică inovatoare (împreună „Stann”) care operează în sectoarele maritime și de transport. Stann reprezintă unele dintre cele mai importante companii de transport și asigurare din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here