Nadia Crișan, Senior Vicepresident & Director, International Government Relations, McGuire Woods Consulting: “Cred că e important să atragem un al treilea producător auto”

Prezentă în cadrul emisiunii Pașaport Diplomatic difuzată de Digi 24 în data de 26 mai, Nadia Crișan, Senior Vicepresident & Director, International Government Relations în cadrul companiei McGuire Woods Consulting, consideră că modelul american de antreprenoriat va fi replicat, în timp, și în România:

“Ştim foarte bine că românii sunt fani ai SUA, cred că în continuare România este principalul susţinător al SUA şi America se bucură de cea mai mare popularitate în Europa, pe teritoriul României. Ştiu cât de mult îşi doresc să îi copieze pe americani, ştiu cât de mult vizitează şi petrec timp cu antreprenori şi companii americane, deci sunt încrezătoare că modelul american va fi replicat în timp în România, cu siguranţă.”

Când vorbește despre diferențe între SUA și România în privința modului de a face business, Nadia Crișan scoate în evidență diferența legată de gradul de risc asumat:

Cred că principala diferenţă e legată de gradul de risc pe care un investitor american, un antreprenor american, şi-l asumă, faţă de gradul de risc pe care este pregătit, sau era pregătit, pentru că în ultima vreme am văzut progrese deosebite la nivelul antreprenoriatului românesc, riscul pe care antreprenoriatul românesc e pregătit sau era pregătit să şi-l asume.

Nadia Crișan vede claritatea viziunii și a strategiei drept instrumente care asigură succesul în business, indiferent de gradul de birocrație din sistem:

“Eu cred că succesul şi reţeta de succes stă în claritatea viziunii, în claritatea strategiei, cum va face acel business, care este piaţa? Pentru mine, de exemplu, nu e important să fiu cel mai bun. E important să fiu cel mai bun în sensul produsului pe care îl am, în nişa pe care o am. Important este să ştim cui ne adresăm, cine este cumpărătorul şi cum îl mulţumim. Clientul este pe primul loc.”

În privința atragerii investițiilor străine în țară, Nadia Crișan subliniază drept atu poziția geostrategică a României, accesul la Marea Neagră cât și pe continent. Un alt plus pe care îl are România este legat de forța de muncă educată în diverse domenii și taxarea avantajoasă în comparație cu alte țări din zonă:

“Poziţia geostrategică a României este foarte relevantă şi trebuie reamintit în permanenţă că avem acest acces extraordinar, atât la Marea Neagră, cât şi pe continent, deci este foarte important să ne uităm la accesul pe care îl avem. Apoi bineînţeles educaţia, avem forţă de muncă educată în diverse domenii, regimul fiscal, să nu uităm că taxarea pe care noi o avem este extrem de avantajoasă, în comparaţie cu celelalte ţări din zonă şi cred că asta a şi făcut ca în ultima vreme să avem atât de multe investiţii mari.”

Nadia Crișan vede în atragerea unui al treilea producător auto drept ingredientul necesar pentru a ne expune în liga majoră a producătorilor:

“Cred că e important să atragem un al treilea producător auto. Cred că după modelul de succes al celor doi producători deja foarte mari. Avem această oportunitate să atragem un al treilea jucător. Cred că este momentul să ne uităm serios la o astfel de oportunitate şi să ne continuăm expunerea în liga majoră a producătorilor, alături de ţări cum ar fi Cehia, Slovacia. Avem această capacitate şi trebuie materializată.”

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here