Musat & Asociatii, un sfert de veac de activitate

Miercuri, 27 mai 2015, in prezenta unei numeroase asistente, casa de avocatura Musat & Asociatii a aniversat implinirea a 25 ani de activitate, moment care a marcat si lansarea ghidului legislativ „Doing Business in Romania 2015”.

Este un fapt de notorietate ca de mai bine de 25 ani, Musat & Asociatii reprezinta un reper al excelentei avocatiale, perioada in care s-a dedicat unei clientele impresionante, formate din banci si institutii financiare, fonduri de investitii, multinationale, companii locale publice si private, institutii guvernamentale, agentii de reglementare. Reunind peste 100 de avocati cu expertiza in toate domeniile dreptului, inclusiv litigii si arbitraj, Musat & Asociatii a acordat asistenta juridica pentru multe dintre proiectele si tranzactiile de anvergura, finalizate cu succes in ultimii ani in Romania, serviciile sale avocatiale fiind solicitate fie de Guvern si institutiile de stat, fie de numerosi clienti privati, indeosebi investitori straini si companii multinationale. Firma a reprezentat, de asemenea, interesele Statului Roman si ale unor importante companii comerciale locale in numeroase arbitraje internationale, inclusiv la Centrul ICSID din Washington.

In cadrul receptiei organizate cu aceasta ocazie, Av. Gheorghe Musat (foto articol), Senior Partner, a declarat: „Eu si asociatii mei, impreuna cu toti avocatii firmei, dorim sa multumim tuturor celor care au acceptat invitatia de a impartasi cu noi bucuria aniversarii celor 25 ani de la infiintarea Societatii de Avocati Musat & Asociatii. Acesti 25 de ani au fost, pentru noi toti, ani frumosi, plini de succese, desi nu au fost lipsiti de dificultati. Au fost ani frumosi pentru ca, in anul 1990, am pornit la drum cu cativa tineri absolventi de drept, iar astazi Musat & Asociatii a ajuns la 19 parteneri si peste 100 de avocati, toti fiind formati aici, la „Scoala Musat & Asociatii”. Au fost ani plini de succese, pentru ca multe din proiectele si tranzactiile importante din Romania au fost finalizate cu participarea avocatilor nostri. Este pentru noi un motiv de mandrie ca aceste tranzactii au fost apreciate de specialisti ca succese de referinta pentru mediul de afaceri din Romania, in timp ce firma Musat & Asociatii a fost premiata de publicatii internationale de prestigiu, multi dintre avocatii nostri fiind nominalizati ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania. Datoram aceste succese in primul rand clientilor nostri, fie ei romani sau straini. Fara increderea, loialitatea si suportul clientilor, nicio firma de avocati nu poate supravietui. Noi, cei de la Musat & Asociatii, suntem recunoscatori clientilor nostri pentru increderea lor si pentru colaborarea excelenta de pana acum.

In acesti ani, am intampinat, desigur, si dificultati. In primul rand, pentru ca intr-o tara „emergenta”, precum Romania, si noi avocatii ne-am confruntat cu greutatile inerente tranzitiei de la comunism la democratie si economie de piata libera. Apoi, pe o piata avocatiala in care isi desfasoara activitatea peste 30 de firme straine de avocati, competitivitatea este extrem de dinamica, iar succesul nu tine o vesnicie. In ciuda competitiei din ce in ce mai acerbe, Musat & Asociatii a reusit sa isi pastreze pozitia de frunte si sa ramana unul din pilonii de baza ai avocaturii de afaceri din Romania. Dorim sa ne consolidam aceasta pozitie si sa reprezentam un sprijin pentru clientii locali, fie ei privati sau de stat, pentru Guvern, fie el de stanga sau de dreapta, pentru institutiile de stat si agentiile guvernamentale, pentru investitorii straini. Dorim sa ramanem in continuare un reper al excelentei avocatiale si al integritatii profesionale, ambele esentiale pentru sustenabilitatea unei firme de avocati. Si, cu siguranta, vom ramane dedicati mentoratului si dezvoltarii tinerilor avocati, asa cum am facut si pana acum”, a adaugat Gheorghe Musat.

Cu ocazia acestei aniversari, a fost lansat si ghidul „Doing Business in Romania”, editia 2015. Disponibil in limba engleza, acest ghid contine o analiza a cadrului legislativ roman, pe domenii si arii de interes. O echipa de peste 20 de avocati din cadrul Musat & Asociatii a contribuit la elaborarea noii editii „Doing Business in Romania”.

La receptia organizata la sediul Musat & Asociatii, au participat numerosi clienti, reprezentantii unor companii publice si private, oameni politici, reprezentanti ai unor institutii si agentii guvernamentale, jurnalisti.