Musat & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii, consultantii unei tranzactii de top

Compania americana McDonald’s a vandut, la finele saptamanii trecute, operatiunile din Romania grupului maltez Premier Capital, care se va ocupa de administrarea lantului de restaurante in sistem de franciza. Potrivit unui anunt publicat de Premier Capital, tranzactia ajunge in jurul sumei de 65,3 milioane de dolari.

Premier Capital a fost reprezentat de Musat & Asociatii in preluarea operatiunilor locale ale lui Mc Donald’s, care detine 67 de restaurante in Romania, la care se adauga 19 cafenele McCafe si o franciza locala.

Vanzatorul a beneficiat de serviciile de consultanta oferite de o parte a echipei Tuca Zbarcea & Asociatii: Andreea Lisievici (Managing Associate) si Cornel Popa (Partener) ocupandu-se cu succes de negocierea si finalizarea documentelor aferente tranzactiei.

Atat negocierile purtate de grupul maltez Premier Capital cu McDonald’s, cat si tratativele cu banca finantatoare privind pretul de cumparare au fost conduse de o echipa de noua avocati de top, dintre care ii amintim pe: Razvan Stoicescu (Partner), Miruna Suciu (Partner), Vlad Cordea (Managing Associate), Adrian Danciu (Associate), Bogdan Ghera (Associate) si Raluca Alexandru (Associate).

Conditiile ulterioare operatiunii de preluare revin tot in competenta echipei de profesionisti de la Musat & Asociatii.

Musat & Asociatii este una dintre primele societati de avocatura infiintate in Romania in anii ‘90. Avand 17 parteneri si peste 100 de avocati si consultanti juridici, Musat&Asociatii acorda servicii de specialitate in toate ariile dreptului afacerilor, inclusiv Fuziuni si Achizitii, Privatizare, Drept bancar, Energie si resurse naturale, Real estate, Concurenta, Drept societar si Comercial, Telecomunicatii si IT, Dreptul muncii, Drept fiscal, Piete de capital, Dreptul Mediului, Litigii & Arbitraje. Echipa are o experienta vasta in tranzactii nationale si internationale complexe.

McDonald’s Romania este cel mai mare jucator de pe piata locala de restaurante, cu o cifra de afaceri de circa 100 milioane euro.