Musat & Asociatii, o noua victorie pentru Societatea Romana de Televiziune

Societatea Romana de Televiziune, reprezentata de Musat & Asociatii, a castigat definitiv procesul initiat de o persoana fizica ce a solicitat instantei de judecata reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care este amplasata Televiziunea Romana.

Dupa mai bine de 5 ani de la debutul procesului, Tribunalul Bucuresti a respins recursul formulat de partea adversa impotriva sentintei pronuntate de prima instanta de judecata, prin care se respinsese cererea de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care se afla sediul si studiourile Televiziunii, aceasta solutie ramanand astfel definitiva.

„Decizia instantelor de judecata in aceasta speta este salutara pentru Societatea Romana de Televiziune, in contextul problematicilor deosebit de complexe privind reconstituirea dreptului de proprietate a imobilelor preluate in mod abuziv de regimul comunist, dar si a numeroaselor acte normative care reglementeaza aceasta arie de practica. Ne bucuram ca am reusit sa impiedicam riscul de pierdere a terenurilor pe care este amplasata Televiziunea, ce ar fi avut un impact deosebit de grav asupra activitatii desfasurate de serviciul public de televiziune.”, a declarat Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Musat & Asociatii.

Echipa care a reprezentat Societatea Romana de Televiziune in acest litigiu a fost coordonata de Dr. Gheorghe Buta (foto) (Co-Managing Partner Musat & Asociatii) si formata din avocatii Andra Mihalache (Senior Associate Musat & Asociatii) si Coralia Alecu (Associate Musat & Asociatii).

Victoria Musat & Asociatii se inscrie intr-un lung sir de reusite importante obtinute pentru Societatea Romana de Televiziune, printre care, mai recent, si arbitrajul comercial international desfasurat in fata Tribunalului Arbitral din California. Acesta a fost castigat in acest an de Musat & Asociatii impotriva New Films International Inc., care a emis pretentii in cuantum de 5 milioane de euro.